Antena Căutare

Rețetă de chec în straturi cu glazură de ciocolată albă, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit în platoul emisiunii un minunat chec în straturi cu glazură de ciocolată albă și decor multicolor, în spiritul primăverii.

Checul clasic adus la rang înalt de Vlăduț, bucătarul de la Neratza Galerie
Chec în straturi cu glazură de ciocolată albă și macarons multicolori

Pentru a întâmpina primăvara cum se cuvine, Vlăduț, s-a gândit să pregătească pentru simpaticii matinali o rețetă de chec în straturi cu glazură de ciocolată albă și decor de macarons multicolori.

De 1 Martie se pot oferi și dulciuri în loc de mărțișoare, iar checul lui Vlăduț este mai mult decât potrivit pentru a întâmpina primăvara.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare, pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa desert delicios și frumos colorat, în spiritul primăverii.

Citește și: Chec simplu și economic, marmorat cu pudră de cacao

Ingrediente pentru chec în straturi cu glazură de ciocolată albă

Respectând lista de ingrediente așa cum a prezentat-o Vlăduț, succesul va fi garantat, iar preparatul demn de prima zi din anotimpul reînvierii culorilor.

Aluat pentru două checuri de 35 cm lungime:

  • 10 ouă
  • 10 linguri de ulei
  • 500 gr zahăr
  • 350 gr făină
  • 20 gr cacao
  • 50 gr nuci
  • 50 gr stafide
  • coajă de lime
  • coajă de lămâie

Pentru glazura de ciocolată albă:

  • 400 gr ciocolată albă
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  • 50 gr unt

Pentru decor:

  • macarons multicolori
  • rahat
  • nuci

Rețetă de chec în straturi cu glazură de ciocolată albă - Mod de preparare

Aluatul pentru chec este unul clasic, cunoscut de toți, însă modul de asamblare este mai special.

Cum se prepară checul în straturi.

Se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri ca la orice rețetă clasică de chec.

Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare până devin cristaline. Se adaugă zahărul în etape și se mixează până când se obține acea bezea fermă și fixată pe pereții vasului.

Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, dar nu foarte mult să nu obținem maioneză. Se adaugă peste bezeaua de albușuri amestecând ușor cu o spatulă. Apoi se încorporează aromele și făina cernută treptat, deasupra compoziției.

Citește și: Rețetă de desert Pain Perdu, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Compoziția pentru chec se împarte în două. Într-una din părți se adaugă cacaua.

Se ung tăvile de chec cu ulei și se presară cu zahăr pudră, sau cu făină.

Se întind straturi din compozița simplă, alternând cu cele din compoziția cu cacao. Tot în straturi se presară și nuca, dar și stafidele. Deci vom avea un rând de compoziție simplă, unul de nuci, unul de compoziție cu cacao și altul de stafide. procedăm așa până terminăm compozițiile de aluat.

Checurile în straturi se coc la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Apoi se lasă să se răcească bine și se răstoarnă invers pe platouri.

Cum se prepară glazura de ciocolată albă.

Se pune ciocolata într-un vas, pe baie de aburi și se amestecă până se topește. Se adaugă untul, coajă răzuită de lime și de lămâie și smântâna pentru frișcă și se omogenizează compoziția.

Citește și: Rețetă de ișlere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Glazura de ciocolată albă se toarnă ușor fierbinte deasupra checurilor în straturi. Se lasă să se întărească și se decorează checurile cu macarons multicolori, în spiritul culorilor primăverii.

Pentru a nu pierde detalii despre cum se prepară această rețetă de chec în straturi cu glazură de ciocolată albă, dar și sfaturi importante de la Vlăduț, accesați videoclipul de mai sus!

Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu multă ciocolată, îți oferim o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Ce schimbare de look și-a făcut Ramona Olaru: „Trebuia să leșinați la cum m-am tuns”... Rețetă de fursecuri umplute cu dulceață, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x