Antena Căutare

Rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Chef Nicolai Tand i-a surprins pe matinalii de la Neatza cu Răzvan și Dani, nu cu una, ci cu trei rețete de preparate, una dintre acestea fiind o rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente.

conopidă la cuptor cu sos de condimente
Conopidă la cuptor cu sos de condimente, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Cu puține ingrediente și într-un timp relativ scurt, Chef Nicolai Tand a preparat în cadrul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente, ca fel principal, pentru că în aceeași ediție a mai preparat și o rețetă de gustare, dar și o salată extrem de gustoasă și de sănătoasă.

Mulți consideră conopida o legumă banală, fără gust, însă gătită cum trebuie și asortată armonios cu alte preparate, poate fi extrem de delicioasă, așa cum s-a dovedit în rețeta de față.

Și, în plus, conopida are și multe proprietăți benefice sănătății organismului.

Citește și: Care sunt top 10 beneficii ale consumului de conopidă?

Ingrediente pentru rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente:

  • 1 conopidă medie
  • apă
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • unt
  • Pentru sosul de condimente:
  • tahini
  • ulei de susan
  • ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • sos de soia
  • sare și piper

Mod de preparare pentru Rețetă de conopidă la cuptor cu sos de condimente

Mai întâi se pune un vas cu apă și sare la fiert în care se picură și puțină zeamă de lămâie. Nu se lasă conopida la fiert decât câteva minute, doar atât cât să se pătrundă ușor, pentru că procesul termic va continua și la cuptor.

Citește și: Rețetă de bruschete cu picioci pârgăliți și ceapă crocantă, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se scurge conopida din apă, se lasă să se tempereze ușor, apoi se pune într-o tavă, înfășurată la bază în hârtie de copt. Se presară cu sare și piper și se dă la cuptor pentru 15 minute, la temperatură medie. Spre final de coacere, se pune deasupra conopidei un cub de unt să-i creeze un plus de cremozitate.

Între timp, se prepară, după gust, un sos de condimente prin amestecarea la rece a ingredientelor din listă: pastă de susan( tahini), ulei de susan, ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie, sos de soia, sare și piper. Ingredientele se combină după gustul fiecăruia, amestecând câte puțin din fiecare, până se ajunge la gustul care ne place. Va rezulta un sos mai fluid care se va turna deasupra conopidei, după ce aceasta va fi scoasă din cuptor și se va tempera ușor.

Este o rețetă de fel principal gustoasă și destul de sățioasă, dar lângă care se mai poate așeza și o salată.

Pentru a nu pierde momente savuroase din timpul preparării rețetei de conopidă la cuptor cu sos de condimente, gătită de Nicolai tand la neatza cu Răzvan și Dani, accesați videoclipul de mai sus!

Rețetă de bruschete cu picioci pârgăliți și ceapă crocantă, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Rețetă de somon cu linte și curry cu legume, preparată de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x