Antena Căutare

Rețetă de friganele, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 februarie 2022

În ediția din 15 februarie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a preparat un mic dejun delicios: "Friganele". Iar ingredientele folosite au fost următoarele: "pâine, ardei gras roșu, ulei, lapte, sare, ouă, mortadella, pui".

Frigănelele în varianta sărată pot fi servite cu brânzeturi, parizer și legume proaspete Galerie
Friganele din felii de pâine pe o farfurie albă, alături de un ceainic | Shutterstock

În platoul matinalului Super Neatza se gătesc atât rețete complexe, din bucătăria internațională, cât și rețete simple cu iz de copilărie cum este această rețetă de frigănele, preparată de chef Nicolai Tand în ediția din 15 februarie 2022 a emisiunii. Este preparatul pe care mama lui Nicolai i-l prepara deseori când pleca la școală.

Frigănelele sunt un fel de mâncare din felii de pâine înmuiate într-o compoziție de ouă amestecate cu lapte, apoi prăjite în tigaia unsă cu ulei sau unt. Rețeta face parte din bucătăria franțuzească și poate fi preparată atât în variantă sărată cât și dulce. De data aceasta, chef Nicolai Tand a preparat-o în vrianta sărată, iar matinalii au servit delicioasele figănele la mic dejun, asortate cu felii subțiri de mortadela și legume proaspete.

Citește și: Frigănele la cuptor. Rețeta care îți salvează diminețile

Rețetă de friganele - Ingrediente

  • 1 pâine toast, sau clasică, feliată subțire
  • 3-4 ouă de mărime medie
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei, pentru prăjit
  • felii de mortadela, pentru servit
  • roșii, ardei și castraveți
  • brânzeturi

Rețetă de friganele - mod de preparare

Începem prin a aduce pa masa de lucru ingredientele și ustensilele necesare. Spargem ouăle într-un bol și adăugăm un praf de sare peste ele. Le amestecăm până la omogenizare, ca pentru o omletă clasică. Adăugăm treptat și laptele în amestecul de ouă și omogenizăm bine compoziția.

Citește și: Paste cremoase cu sos de legume și parmezan. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 25 ianuarie 2022

Punem o tigaie cu diametrul mai mare la foc de intensitate medie și adăugăm puțin ulei în ea. Lăsăm uleiul să se încingă și scufundăm, pe rând, feliile de pâine în compoziția de ouă cu lapte. Lee lăsăm să se înmoaie ușor, apoi le punem în tigaia cu ulei. Rumenim frigănelele pe prima parte până când devin aurii, apoi le întoarcem și le lăsăm să se rumenească bine și pe a doua parte.

Important pentru reușita frigănelelor este intensitatea focului. Rumenim frigănelele din prima rundă la intensitate medie. pe parcurs, mai adăugăm ulei și reducem intensitatea focului.

Transferăm frigănelele rumenite pe pe un platou pe care așezăm prosoape de hârtie, absorbante.

Servim frigănelele calde, cu legume proaspete și brânzeturi, cu felii subțiri de mortadela, sau după propriile gusturi. Rețeta se poate adapta după imaginația fiecăruia. Putem adăuga în compoziția de ouă și puțin parmezan răzuit, sau verdeață, dar și condimentele preferate.

Citește și: Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021

Dacă dorim să le preparăm în varianta dulce, putem adăuga în compoziția de ouă pudră de scorțișoară, pudră de cacao sau diferite arome.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de frigănele, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția dein 15 februarie 2022 a matinalului Super Neatza, accesați materialului video de mai sus.

De ce Răzvan Simion apare primul în denumirea „Răzvan și Dani”: „Mi-a fost rușine să întorc foaia”... Tartă cu orez cu lapte și sos caramel sărat cu fructe. Rețeta lui Chef Nicolai Tand la Super Neatza, 15 februarie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x