Antena Căutare

Rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că este vineri, este zi de desert la Neatza cu Răzvan și Dani. Vlăduț a pregătit astăzi o delicioasă rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie!

Plăcintă cu caise presărată cu zahăr pudră Galerie
Trei plăcinte cu caise preparate de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani | Rețeta lui Vlăduț

Așa cum ne-a obișnuit, vinerea Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne oferă rețete de desert pentru a ne inspira și a le prepara și noi în weekend, celor dragi, iar de data aceasta a pregătit o simplă, dar delicioasă rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie. Este o combinație perfectă pentru un desert de weekend. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi un desert simplu și delicios cu fructe de sezon.

Citește și: Plăcintă americană cu mere. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie - Ingrediente

  • 1 pachet foi pentru plăcintă
  • 200 gr unt clarificat
  • 1 kg caise
  • 100-150 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • Pentru budinca de vanilie:
  • 5 gălbenușuri
  • 1 litru de lapte
  • 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 30 gr amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt

Citește și: Prăjitură răsturnată cu caise. Desert de vară aromat

Rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie - Mod de preparare

Înainte de a ne apuca de asamblat plăcinta, se pregătește untul. Pentru a obține unt clarificat, acesta se pune la topit și pe măsură ce se topește se îndepărtează spuma care se formează deasupra. În momentul în care nu se mai formează spumă, untul este clarificat și se lasă la temperat.

Citește și: Tartă de post cu gem de caise

Cum se prepară plăcintă cu caise

Se lasă aluatul pentru foi de plăcintă la decongelat, timp în care se pregătește umplutura și se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se spală bine caisele și se scurg foarte bine. Apoi se sparg în două, li se îndepărtează sâmburii și se taie în sferturi. Dacă sunt micuțe se lasă în jumătăți.

Citește și: Rețetă de plăcintă în culorile toamnei: Plăcintă cu pere și ciocolată

Se formează grupuri de câte patru foi de plăcintă și se ung foile între ele cu unt clarificat. La unul din capete se așază felii de caise, cât de multe și se presară cu puțin zahăr cu aromă de vanilie. Se rulează și se transferă rulourile obținute în tava de copt, tapetată cu hârtie pergament. Se coc plăcintele cu caise pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până se runenesc bine la suprafață. Se lasă la temperat și se pudrează cu zahăr.

Cum se prepară budinca de vanilie

Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă amidonul și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. restul de lapte se adaugă în fir subțire, fierbinte, amestecând intens până se obține o compoziție omogenă. Se fierbe compoziția până se îngroașă consistent. Se stinge focul, se adaugă untul tăiat în cuburi și se amestecă până acesta se topește și se încorporează uniform în budincă.

Citește și: Cea mai bună budincă de ciocolată de casă

Se așază o folie de prospețime peste crema de vanilie și se lasă la răcit. După răcire se i ntroduce mixerul în budinca de vanilie și se mixează pentru a-i conferi cremozitate.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie, accesați materialul video de mai sus.

Rețetă de aripioare picante cu sos exotic, preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani... Concursul "Cea mai sexy mămică" de la Super Neatza a ajuns la final. Iată cine este marea câștigătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x