Antena Căutare

Rețetă de urzici și rețetă de ștevie, preparate de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit două rețete din verdețuri de primăvară și anume, o rețetă de urzici și rețetă de ștevie denumite ”Grădina cu pupici”.

Piureul de urzici este delicios servit cu o porție de ștevie cu paste risoni și șnițel de porc cu brânză și roșie Galerie
Mâncare de urzici cu ștevie și paste risoni, șnițel de porc, brânză și roșie, într-un decor din frunze de leurdă așezate într-un bol albastru | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vremea verdețurilor de primăvară, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani a profitat din plin de proprietățile acestora și a preparat o rețetă de urzici și rețetă de ștevie, pline de vitamine și savoare. Rețeta de urzici face parte din categoria rețetelor de post, iar pentru rețeta de ștevie Vlăduț a folosit și puțină carne, pentru a împăca și gusturile celor care nu țin post.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al celor două rețete pe care le puteți prepara și voi.

Citește și: Ciorbă de urzici. Rețetă de primăvară gustoasă și sănătoasă

Rețetă de urzici și rețetă de ștevie - Ingrediente

Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara și voi cele două rețete, pline de gust și sănătate.

Pentru rețeta de urzici:

  • 1 kg urzici
  • 2 legături de leurdă
  • sare
  • bicarbonat de sodiu
  • apă
  • 2-3 linguri de făină
  • 20 ml de ulei

Citește și: Cum poți prepara ștevia. 3 rețete pe care să le încerci acasă

Pentru rețeta de ștevie:

  • 3 legături de ștevie
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 2 ouă
  • roșii cherry
  • paste rizoni
  • mușchiuleț de porc
  • sare și piper

Citește și: Piure de urzici cremos și delicios

Mod de preparare pentru rețetă de urzici și rețetă de ștevie

Înainte de a vă apuca de preparat cele două rețete, o atenție deosebită trebuie acordată alegerii frunzelor de urzici și curățarea acestora.

Rețetă de urzici - Mod de preparare

Se aleg foarte bine frunzele urzicilor și vârfurile de pe lujeri și se clătesc în două-trei ape reci. Se pune un vas cu apă și sare la foc și se lasă să atingă punctul de fierbere. Se adaugă puțin bicarbonat de sodiu și urzicile bine spălate. Bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea acidității urzicilor dar și la intensificarea culorii verde. Se lasă urzicile să fiarbă aproximativ 15-20 de minute, apoi se scurg. Se pasează urzicile cu ajutorul blenderului dar cu atenție să nu se transforme în piure.

Între timp, se pune puțin ulei la încins și se adaugă făina. Se amestecă intens ca pentru sosul bechamel și se adaugă treptat din supa de la urzici până se obține consistența unui sos. În acest sos se adaugă pasta de urzici și se mai fierbe 8-10 minute. Se asezonează cu sare și piper, iar la final de fierbere se adaugă leurda tocată. Dacă nu aveți leurdă, puteți adăuga puțin mujdei de usturoi. Este un preparat de post gustos și hrănitor.

Rețetă de ștevie - Mod de preparare

Se pune ulei la încins și se călesc în el ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă ștevia spălată și tocată franjuri. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se adaugă pastele și se completează cu apă. Se asezonează cu sare și piper se adaugă și roșii cherry întregi și se transferă totul într-o tavă de cuptor. Se prepară pentru 30-40 de minute la 180 de grade, sau până când pastele sunt hidratate. Un alt preparat de post gustos și hrănitor.

Din mușchiulețul de porc se pregătesc șnițele care se vor servi fie cu urzicile, fie cu ștevia cu paste, sau chiar cu ambele.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară cele două rețete: rețetă de urzici și rețetă de ștevie, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Dacă te numeri printre iubitorii de supe sau dacă vrei să pregătești celor dragi un preparat simplu și ușor, îți oferim o rețetă de supă de legume plină de savoare și vitamine. Din multe legume multicolore și câteva condimente necesare, vei obține un preparat gustos și sănătos.

Rețetă de miel în stil marocan cu multe legume și cușcus, preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza... Ciocolată de casă, rețetă din copilărie, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x