Antena Căutare

Rețeta Gravlax, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

La cererea matinalilor, Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta Gravlax.

Chef Nicolai Tand a pregătit rețeta Gravlax Galerie
Metoda de marinare a fileului de somon după rețeta Gravlax

Rețeta Gravlax sau Gravlaks este o rețetă de marinare a somonului, sau a peștelui nordic, folosind ca ingrediente sare, zahăr și mult mărar verde. În țările nordice, somonul preparat după rețeta Gravlax, este de obicei servit ca aperitiv, feliat subțire și însoțit de alte ingrediente.

Rețeta de marinare a somonului este foarte simplu de preparat, însă durata de marinare este de la 24, la 48 de ore.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei, pentru a încerca și voi acasă, această metodă de marinare a somonului sălbatic.

Ingrediente pentru Rețeta Gravlax:

  • 1 buc. file de somon sălbatic
  • 300 gr sare grunjoasă
  • 300 gr zahăr tos
  • 1-2 legături de mărar verde
  • 1 buc. fenicul
  • piper multicolor măcinat grosier
  • coajă de lămâie răzuită
  • gin tonic

Mod de preparare pentru Rețeta Gravlax

Mai întâi se pregătește fileul de somon. Cu un cuțit special de filetat peștele, sau cu un cuțit cu lamă lungă și subțire se îndepărtează pielea somonului. Somonul, prin metoda folosită de marinare se va deshidrata, iar pielea, dacă este neîndepărtată ar putea împiedica acest lucru. Pielea somonului se poate folosi ulterior ca și decor la preparatul final. Se rumenește ca și feliile de bacon între două tăvi, la cuptor, pentru a deveni crocantă.

Citește și: Rețetă de pui în stil jamaican, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Se îndepărtează și marginile subțiri de la fileul de somon, care de obicei sunt împănate cu grăsime, dar și pentru a obține o bucată de pește mai plată, mai compactă. Apoi, cu ajutorul unei pensete de bucătărie se îndepărtează toate oasele.

Într-un bol, se amestecă bine sarea cu zahărul. Jumătate din acest amestec se întinde pe un platou, sau pe o tavă. Peste amestecul de sare cu zahăr se așază fileul de somon. Se stropește ușor cu puțin gin tonic și se presară piper multicolor( roșu, verde și negru), măcinat mai grosier. Apoi se presară pe toată suprafața peștelui mărarul verde, tocat mărunt. Peste mărar se răzuiește puțină coajă de la o lămâie bio și se presară felii subțiri de fenicul. Se acoperă totul cu restul de sare amestecată cu zahăr, se așază deasupra o greutate, un tocător de lemn, sau o farfurie și se dă platoul cu pește la rece pentru minim 24 de ore.

Amestecul de sare cu zahăr are rolul de a elimina apa dim somon, de a-l deshidrata, iar condimentele îi vor da gust delicios.

Citește și: Rețetă de sandviș japonez cu șnițel de porc și salată de varză, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

A doua zi se scoate somonul din această marinadă, se clătește bine cu apă rece și se poate servi feliat subțire, ca aperitiv. Dar se poate include și în alte preparate, în salate, sau diverse aperitive.

Pentru mai multe detalii despre Rețeta Gravlax, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din emisiune, accesați materialul video de mai sus!

Rețetă de desert Pain Perdu, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani... Cum să avem o relație echilibrată în funcție de cifra destinului. Numerologul Corina Stratulat explică ce lipsește fiecă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x