Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 10 septembrie 2021. Desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie, preparat de Vlăduț

În ediția din 10 septembrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul emisiunii, a pregătit un desert excelent de origine germană, denumit ”Bună dimineața, toamnă”. Preparatul conține prune, paste, suc de mere, budincă de familie, nuci, dar și alte ingrediente delicioase. Iată care sunt etapele rețetei celebrului chef pentru un preparat ca la restaurant.

Desertul de toamnă cu prune și paste este delicios servit cald, cu budinca de vanilie rece Galerie
Prune fierte în suc de mere, cu paste și budincă de vanilie, decorate cu nuci pecan caramelizate | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, este zi de desert în platoul de la Super Neatza, iar Vlăduț, îndrăgitul bucătar a pregătit o rețetă inspirată din bucătăria germană și anume, un desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie. O nebunie de gusturi și arome, în culorile pastelate ale toamnei! Gustul desertului este asemănător cu gustul găluștelor cu prune, mult adorate de toți iubitorii de dulce.

Citește și: Prunele îngrașă sau nu? Câte calorii au și care sunt beneficiile lor

Urmăriți mai jos rețeta pas cu pas cu listă de ingrediente și mod de preparare pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un desert delicios de toamnă.

Desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie - Ingrediente

Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un desert delicios, după cum ne asigură Vlăduț. Sunt ingrediente simple, de care dispui în cămară, sau le găsești în orice magazin alimentar și pe tarabele din piață.

Citește și: Tartă cu prune și bezea. Rețeta celui mai delicios desert de toamnă

Ingrediente pentru sosul de prune:

  • 1 kg prune
  • 500 ml suc proaspăt de mere

Ingrediente pentru budinca de vanilie:

  • 5 gălbenușuri
  • 1 litru de lapte
  • 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • 30 gr amidon de porumb
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt

Citește și: Budincă de conopidă cu brânză. Alegerea perfectă pentru o masă delicioasă

Ingrediente pentru barot de nuci pecan:

  • 300 gr nuci pecan
  • 300 gr zahăr

Alte ingrediente:

  • 200 gr paste fusiforme
  • 50 gr unt cu peste 82% grăsime

Rețetă de desert de toamnă cu prune, paste și budincă de vanilie - Mod de preparare

Pentru prepararea acestui desert începem cu pregătirea prunelor. Se spală bine prunele, se șterg și se sparg în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii. Apoi se adaugă jumătățile de prune în sucul de mere și se fierb până se pătrund bine și își întrepătrund aroma cu cea a merelor.

Citește și: Rețetă de găluște cu prune și sos de vanilie din bucătăria lui Vlăduţ

Între timp, se prepară și budinca de vanilie

Se presară peste gălbenușuri un praf de sare, se adaugă zahărul și se amestecă intens până când devin spumoase. Apoi se adaugă amidonul și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. Restul de lapte se adaugă treptat, fierbinte, amestecând intens până se obține o compoziție omogenă. Se fierbe compoziția până se îngroașă consistent. Se stinge focul, se adaugă untul tăiat în cuburi și se amestecă până acesta se topește și se încorporează uniform în budincă. Budinca de vanilie se dă la rece până în momentul servirii desertului.

Citește și: Budincă de orez cu prune uscate și bezea

Următorul pas constă în pregătirea pastelor. Se fierb pastele în apă cu sare, doar pentru 2-3 minute, atât cât să se hidrateze ușor. Apoi, se pune untul la topit într-o tigaie încăpătoare și se trag pastele în el pentru a deveni mai cremoase. Se adaugă pastele peste prunele care fierb în sucul de mere și se lasă să fiarbă împreună până când acestea se hidratează complet și absorb siropul.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 3 septembrie 2021. Gofre cu sos de vanilie și struguri, rețeta lui Vlăduț

Cât timp fierb pastele se pregătește și barotul de nuci, pentru a decora desertul cu el. Se caramelizează zahărul și se adaugă nucile pecan. Se amestecă bine, apoi se întind nucile caramelizate pe hârtie de copt și se lasă la răcit. O parte din barotul de nuci pecan se va măcina fin și se va presăra peste desert, iar o parte se va rupe în bucăți mai mari.

Desertul cu prune și paste se poate servi ușor fierbinte, cu budinca de vanilie rece.

Spor și poftă bună!

Horoscopul zilei 10 septembrie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentr... Horoscopul zilei 13 septembrie 2021, prezentat de Bianca Nuțu la Neatza cu Răzvan și Dani. Informațiile momentului pentr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x