Antena Căutare

Rețeta zilei la Super Neatza, 14 septembrie 2021. Risotto cu pui și mazăre, preparat de chef Nicolai Tand

În ediția din 31 august, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a pregatit o rețetă de risotto cu pui și mazăre.

Orezul pentru rețeta de risotto se aromatizează cu șofran Galerie
Risotto cu pui și mazăre, colorat cu șofran și curcuma | Neatza cu Răzvan și Dani

Așa cum ne-a obișnuit, chef Nicolai Tand, a preparat în cadrul îndrăgitului matinal, nu una ci mai multe rețete culinare absolut delicioase. Printre acestea și o rețetă de risotto cu pui și mazăre, pe cât de siplă, pe atât de gustoasă.

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și voi celor dragi un preparat delicios pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Rețetă de risotto cu pui și mazăre - Ingrediente

  • 250 gr orez pentru risotto
  • 1 kg pulpe inferioare de pui
  • 150 gr mazăre
  • 1 ceapă tocată
  • 1 litru de supă de pui
  • 50 gr unt
  • pătrunjel verde, tocat
  • 100 gr parmezan răzuit
  • sare și piper
  • șofran
  • cimbru

Rețetă de risotto cu pui și mazăre - Mod de preparare

Mai întâi se prepară o supă clasică de pui, dacă nu dispunem de ea, gata preparată anterior. Poate fi chiar și o supă de legume.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 28 iulie 2021. Delicii turcești, preparate de chef Nicolai Tand

Într-o tigaie adâncă se pune untul la topit la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se călește timp de cinci minute, amestecând continuu. Adăugăm orezul și mazărea, amestecăm bine, apoi începem să adăugăm câte puțină supă de pui, lăsând orezul să fiarbă până când absoarbe toată supa. Adăugăm câte 50-60 ml de supă de pui şi fierbem orezul cu mazărea amestecând continuu până când se hidratează bine.

Între timp, încingem uleiul într-o tigaie şi punem pulpele de pui la prăjit, asezonate cu sare și piper. Întoarcem pulpele de pe o parte pe cealată pentru o rumenire uniformă. Putem opta pentru a le prepara la cuptor.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 27 iulie 2021. Mousse din ficat de pui cu ciuperci, preparat de chef Nicolai Tand

Spre final de fierbere a orezului cu mazăre, adăugăm condimentele, parmezanul răzuit și un cub de unt şi amestecăm ușor pentru omogenizare. Stingem focul, aoperim vasul cu un capac şi lăsăm orezul să stea 10 minute înainte de servire.

Se serveşte cu pulpele de pui aşezate deasupra.

Spor și poftă bună!

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de risotto cu pui și mazăre, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Prognoza meteo 14 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 15 septembrie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x