Antena Căutare

Rețeta zilei preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 20 octombrie 2021. Patru moduri de a găti fasolea albă

În ediția din 20 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a prezentat patru moduri de a găti fasolea albă, unul mai delicios decât altul.

Fasolea albă se poate găti sub formă de ciorbă, sub formă de iahnie, bătută, sau făcăluită și sub formă de salată Galerie
Colaj de poze cu cele patru moduri de a găti fasolea albă | Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că fasolea este alimentul preferat al românilor în perioadele de post, în ediția din 20 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand s-a gândit să prezinte patru moduri de a găti fasolea albă. Practic sunt patru rețete de post, însă, Nicolai s-a gândit și la cei care doresc și puțină carne alături, iar la una dintre variante a adăugat și puțină slănină rumenită pe grill.

Chef Nicolai Tand a preparat aceste rețete amintindu-și de vremurile copilăriei când bunica pregătea mai întâi o oală cu ciorbă de fasole, iar a doua zi o transforma în iahnie și a treia zi, dacă mai rămâne, în fasole făcăluită.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a găti și voi fasolea albă în mai multe variante.

Ingrediente pentru cele patru moduri de a găti fasolea albă

  • fasole albă
  • ceapă albă și roșie
  • morcovi
  • roșii
  • bulion
  • ulei
  • oțet
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • foi de dafin
  • cimbru
  • salată rucola

Mod de preparare pentru cele patru moduri de a găti fasolea albă

Mai întâi se spală fasolea și se lasă la hidratat în apă rece, câteva ore bune. După acest interval, se scurg boabele de fasole de apă și se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Se lasă să fiarbă pentru 5-6 minute, se scurge și se pune din nou la fiert în altă apă, fierbinte de data aceasta. Procedeul se repetă de două ori.

Citește și: Pui umplut la cuptor și piure de cartofi cu ceapă verde, rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021

Se împarte fasolea în două oale încăpătoare. Într-o oală se va fierbe ciorba de fasole, iar în cealaltă se va fierbe iahnia de fasole. Pentru ciorbă se va adăuga mai multă apă și puțin ulei, iar pentru iahnie se va adăuga apă cât să fie fasolea acoperită.

Modul de preparare al celor două rețete este asemănător până la un moment dat. Se fierbe fasolea până se pătrunde, se adaugă ceapă și morcovi și într-un vas și în celălalt, foi de dafin și cimbru. Fasolea pentru iahnie se va fierbe până când lichidul scade și se adaugă bulion. Se va căli și o ceapă în puțin ulei, pentru a-i intensifica gustul. Se potrivește gustul iahniei cu sare și piper, dar și cu boia de ardei dulce.

În vasul cu ciorbă de fasole se adaugă roșii proaspete, pentru un gust mai acrișor, dar și puțin oțet. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei și se adaugă sare după gust.

Pentru fasolea făcăluită, presupunând că din iahnia de fasole mai rămâne și pentru a doua zi, se pasează boabele de fasole, scurse și se amestecă cu puțin ulei ca la salata de icre. Separat se călește în ulei o ceapă tocată și se adaugă bulion. Cu acest sos de ceapă se glazurează fasolea făcăluită în timpul servirii. Se rumenesc la tigaie sau pe un grill și câteva felii de slănină, sau de șuncă și sză peste sosul de ceapă cu bulion.

Citește și: Rețeta zilei preparată de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 19 octombrie 2021. Ouă florentine cu spanac

Pentru salata de fasole, se scurg boabele de fasole fierte și se lasă la răcit. Apoi se amestecă cu roșii feliate și cu ceapă roșie tăiată în fâșii. Se stropesc ingredientele cu un dressing simplu din ulei cu oțet, sau ulei cu zeamă de lămâie, iar în timpul servirii se adaugă și frunzele de rucola.

Pentru mai multe detalii despre cele patru moduri de a găti fasolea albă și pentru a beneficia de sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.

Ciclicitatea vieții în numerologie. Ce schimbări facem anual în funcție de vibrația interioară potrivit numerologilor... Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 21 octombrie 2021. Pizza cu șuncă preparată în patru moduri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x