Antena Căutare

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 16 septembrie 2021: Aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză

În ediția din 11 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț ne propune o combinație interesantă de aripioare glazurate, așezate pe un pat de pere cu un sos delicios de brânză și iaurt.

Aripioarele se rumenesc în baie de ulei, apoi se glazurează cu sos dulce-picant Galerie
Farfurie cu aripioare glazurate pe pat de pere,servite cu sos de iaurt și brânză și decorate cu susan, rodie și nuci | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că rețetele de aripioare de pui sunt delicioase și de nerefuzat, Vlăduț, iscusitul bucătar al matinalului Super Neatza a preparat în ediția din 11 octombrie 2021 a îndrăgitului matinal o rețetă interesantă de aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză.

Interesantă este și combinația ingredientelor cu gusturi și texturi diferite, dar și modul de preparare al rețetei. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi aripioarele de pui după stilul lui Vlăduț.

Citește și: Cel mai bun iaurt pentru oase puternice. Sfaturile experților în sănătate

Aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză - Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit
  • 3-4 pere
  • Pentru glazură:
  • 2-3 linguri de sos barbeque
  • 1-2 linguri de miere
  • 2 lingurițe de dulceață de ardei iute
  • semințe de susan ușor prăjite
  • 1 legătură de ceapă verde
  • Pentru sos de iaurt cu brânză:
  • 2 linguri de maioneză
  • 400 gr iaurt
  • 250 gr brânză cu mucegai
  • 200 ml smântână lichidă
  • câteva fire de ceapă verde
  • În plus:
  • semințele de la o rodie
  • nuci caramelizate la cuptor cu zahăr și sare

Rețetă de aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea glazurii pentru aripioare. Se amestecă într-un vas, la foc încet, sosul barbeque cu mierea și dulceața de ardei iuți, fără a lăsa amestecul să atingă punctul de fierbere. doar necesită o încălzire ușoară și omogenizare a ingredientelor.

Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper și se rumenesc în ulei încins, până când devin crocante.

Citește și: Rețetă de aripioare picante cu sos exotic, preparată de Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani

Semințele de susan se trag ușor la tigaie, cu mare atenție pentru a nu se arde și a căpăta gust amar. Ceapa verde se toacă în rondele mici, dar doar oartea verde. Perele se spală bine, se șterg și se taie în rondele subțiri. Se așază la baza platoului de servire.

Când aripioarele sunt bine rumenite, se transferă într-o sită, la scurs și se lasă câteva minute. Apoi se trec ușor fierbinți prin glazura ușor fierbinte și se așază pe patul de pere de pe platou. Se presară cu semințe de susan și rondele de ceapă verde.

Pentru sosul delicios de iaurt cu brânză, mai întâi se pune smântâna lichidă la încălzit. Se lasă până aproape de punctul de fierbere și se adaugă brânza cu mucegai ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până când aceasta se topește și se lasă la temperat. Apoi se adaugă iaurtul, se omogeniozează bine, iar când sosul de iaurt cu brânză este complet rece se amestecă cu maioneza clasică.

Nucile re rumenesc la cuptor, dar mai întâi se imezesc cu apă amestecată cu sare și puțin zahăr.

Peste delicioasele aripioare glazurate se adaugă semințe de rodie și nucile crocante, înainte de servire.

Spor și poftă bună!

Citește și: Rețetă de aripioare cu garnitură de cartofi noi și sos de iaurt, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Nu ezitați să accesați și materialul video de mai sus, pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de aripioare glazurate și servite cu sos de iaurt și brânză, explicat de Vlăduț pas cu pas, dar și pentru a beneficia de sfaturi importante de la Vlăduț.

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 8 octombrie 2021 - Prăjitură de toamnă cu mere și nuci... Rețetă preparată de Nicolai Tand la Super Neatza, 12 octombrie 2021. Frigărui de vită cu cașcaval și varză de Bruxelles ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x