Antena Căutare

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 25 octombrie 2021: Pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată

În ediția din 25 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru că este sezonul dovleacului, Vlăduț, bucătarul de la matinal ne recomandă o rețetă de pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată.

Pâinea cu dovleac va avea aromă deosebită și culoare spectaculoasă Galerie
Secțiune dintr-o pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată, preparată de Vlăduț la Super Neatza | Rețeta lui Vlăduț

Ce poate fi mai bun, la mic dejun, sau la una dintre mesele zilei decât o pâine de casă, caldă și gustoasă? Și dacă pâinea este completată de aroma dovleacului caramelizat și mai este servită și cu o cremă magică, așa cum ne recomandă Vlăduț, la rețeta sa de pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată, preparată în ediția din 25 octombrie 2021 de la Super Neatza, deliciul va fi cu siguranță, maxim.

Citește și: Pâine indiană Naan, preparată la tigaie

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a vă răsfăța și voi cu astfel de preparate, inspirate din bucătăria lui Vlăduț.

Pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată - Ingrediente

Nu avem nevoie de ingrediente complexe pentru a prepara așa gustare savuroasă cu aspect spectaculos, în culorile toamnei. Pentru aluatul de pâine, ingredientele sunt cele clasice, dar mai adăugăm dovleacul răzuit. Pentru crema de brânzeturi, Vlăduț folosește un ingredient special care va da gust fructat și va regla aciditatea compoziției

Ingrediente pentru aluatul de pâine cu dovleac:

  • 1 kg dovleac răzuit
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 kg făină albă tip 650
  • 80 gr drojdie proaspătă
  • 50 ml apă caldă
  • 2 linguri de zahăr
  • semințe de dovleac
  • semințe de floarea soarelui
  • 1 lingură de sare

Ingrediente pentru crema de brânzeturi fructată:

  • 250 gr cremă de brânză tartinabilă
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr gorgonzola
  • 1 pară coaptă
  • miez de nucă copt

Rețetă de pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată - Mod de preparare

Foarte important în prepararea unei rețete, pentru reușita deplină, este respectarea pașilor de amestecare a ingredientelor.

Citește și: Friptură de pui pe pat de dovleac cu mere și ceapă, servită cu pâine cu dovleac și sos

Cum se prepară aluatul de pâine cu dovleac

Dovleacul răzuit se amestecă, într-un vas, cu o lingură de zahăr și uleiul de floarea soarelui. Se caramelizează răzătura de dovleac la foc de intensitate medie, amestecând frecvent pentru omogenizare. Când compoziția este bine scăzută se stinge focul și se lasă să se tempereze.

Între timp, se amestecă într-un bol, drojdia cu apa caldă și o lingură de zahăr, până se lichefiază. Se adaugă o lingură de făină, se omogenizează bine compoziția și se lasă la odihnit până când se activează drojdia.

Făina se cerne într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea. Se face o adâncitură la mijlocul făinii și se pun acolo dovleacul caramelizat și drojdia activată. Se amestecă bine toate ingredientele și se frământă un aluat dens și frumos colorat. Aluatul de pâine cu dovleac se lasă la dospit aproximativ o oră, acoperit și la loc cald.

Apoi, se modelează sub forma unor baghete care se tăvălesc prin semințele coapte în prealabil și se așază în tava de copt. Se mai lasă la dezvoltat 30 de minute, se crestează ușor la suprafață și se introduc la cuptor la 180 de grade Celsius.

Citește și: Rețetă de pâine cu dovleac în aluat. Arome de toamnă

Cum se prepară crema de brânzeturi fructată

Modul de preparare al cremei de brânzeturi este foarte simplu. Se amestecă toate brânzeturile și se adaugă para curățată și răzuită. Para este ingredientul ce va da gust deosebit cremei.

Pentru a nu pierde detalii importante despre modul de preparare al rețetei de pâine cu dovleac și cremă de brânzeturi fructată, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina... Meniul zilei la Super Neatza, 26 octombrie 2021, gătit de chef Nicolai Tand: Tartă cu praz, musaca de legume și salată d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x