Antena Căutare

Cum au fost întâmpinați românii care au dus ajutoare în Republica Moldova: „Nu te-ai așteptat la un pod de flori, dar nu pentru flori ai venit azi aici”

România a trimis în Republica Moldova 20 de camioane cu resurse medicale necesare în contextul epidemiei de coronavirus ce a afectat mai toate țările lumii. Cineva a filmat modul în care românii au fost primiți la graniță, iar clipul a fost prezentat la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani!

Chiar dacă România s-a confruntat cu neajunsuri la capitolul echipamente medicale, „din puținul nostru” au fost trimise 20 de camioane cu resurse și celor din Republica Moldova. Acțiunea s-a petrecut în ziua în care s-au împlinit 30 de ani de la „Podul de Flori de la Prut”!

30 DE ANI DE LA PODUL DE FLORI, MARCAT PRINTR-UN GEST UMANITAR

La sosirea camioanelor la graniță, românii au fost întâmpinați cu muzică și steaguri tricolore, pe marginea drumului.

citește și: România a trimis cu mult alai 20 de camioane de ajutoare către Republica Moldova

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, a transmis și un mesaj emoționant, prin care a lăudat gestul românilor:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

citește și: 52 de medici şi cadre medicale au plecat în Republica Moldova să salveze vieți

Pentru cei care nu știu, „Podul de flori” a fost o acțiune desfășurată pe 6 mai 1990, atunci când locuitorilor din România și s-a permis, în ziua respectivă, între orele 13 și 19, să treacă Prutul în Moldova Sovietică, fără a prezenta pașaport sau viză. Același lucru au putut face și cetățenii Republicii Moldova. A fost un moment emoționant, în care familiile s-au putut reuni, chiar și pentru câteva ore, fără a mai simți greutatea unei frontiere cu multe condiții și restricții.

Urmărește clipul video de mai sus din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani ca să vezi cum au fost primiți românii, la trecerea graniței!

„În orașul trist luminile s-au stins”. Îți amintești versurile? Alex Velea și Matteo au refăcut piesa celor de la Genius... Filmare de senzație pentru toți fanii fotbalului! Ce au făcut suporterii Dinamo Dresda, în timpul unui meci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x