Antena Căutare

Salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce. Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza, 6 aprilie 2022

În ediția din 6 aprilie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit mai multe rețete culinare, printre care și rețeta de salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce.

Salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce servită cu brânză și sfeclă roșie, în farfurie albastră Galerie
Salata poate fi preparată de post, excluzând brânza din timpul servirii | Rețeta lui Nicolai Tand la Super Neatza

Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, chef Nicolai Tand prepară în cadrul îndrăgitului matinal Super Neatza, mai multe rețete culinare, una mai delicioasă decât alta. Și în en ediția din 6 aprilie 2022, a matinalului a preparat o serie de rețete, majoritatea de post, printre care și rețeta de salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce.

Este o salată care se servește cu mâna în țara de origine, după cum ne-a povestit Nicolai. Este o salată plină de savoare și sățietate cu ingrediente gustoase și sănătoase, asezonată cu un dressing pe bază de cremă de linte.

Citește și: Salată de varză cu sfeclă roșie și morcovi

”În crema de linte voi pune și niște vinete, conopidă fiartă, ceapă, usturoi, cartofi dulci. Voi face un sos cu un pic de smântână lichidă și o voi pune pe bulgur”, a spus acesta.

Citește și: Sfeclă Wellington și sushi de post. Rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 30 martie 2022

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu așa preparat delicios.

Salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce - Ingrediente

Ca pentru orice salată, avem nevoie de ingredientele de bază și de ingrediente pentru dressingul salatei.

Pentru prepararea bulgurului:

  • 200 gr bulgur
  • ulei
  • apă
  • sare
  • condimente arăbești

Citește și: Ce este bulgur. Unde se găsește și ce poți prepara din el

Pentru prepararea morcovilor caramelizați:

  • morcovi
  • condimente arăbești
  • suc de portocale, proaspăt stors
  • miere

Pentru dressing:

  • 100 gr linte
  • 1 vânătă
  • 3-4 buchețele de conopidă
  • 2 cartofi dulci
  • 1 căpățână de usturoi
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 linguriță de curry

În plus:

  • 150 gr porumb dulce
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • sfeclă roșie marinată

Salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce - Mod de preparare

Se începe cu prepararea bulgurului care necesită un timp de hidratate.

Mai întâi se pune un vas cu apă la fiert. Într-o cratiță, se pune puțin ulei la încins și se adaugă bulgurul. Se amestecă bine bulgurul prin ulei, așa încât fiecare bobiță să fie unsă. Api se stinge focul, se adaugă condimente arăbești și apă fiartă, atât cât să fie bulgurul bine acoperit. Se acoperă cratița și se lasă bulgurul la hidratat.

Citește și: Sarmale de post cu mălai și sos de roșii. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 23 martie 2022

Cum se prepară morcovii caramelizați

Se spală bine morcovii, se secționează transversal, în jumătăți și se așază într-o tavă de cuptor. Se presară cu condimente arăbești și se stropesc cu suc de portocale amestecat cu puțină miere. Se dau la cuptor la 200 de grade Celsius până când se caramelizează frumos.

Citește și: Mâncare de mazăre cu morcovi. O rețetă de post

Cum se prepară crema de linte care constituie dressingul pentru salată

Pentru acest dressing se prepară fiecare ingredient în parte apoi se amestecă și se blendează.

Cartoful dulce se curăță, se taie în cuburi și se fierbe în apă cu sare pentru 1-2 minute. Se scurge, apoi și se rumenește ușor în ulei încins, pentru a-i intensifica culoarea și gustul. Se lasă deoparte.

Conopida se taie în bucăți mai mici, se fierbe ca și cartoful dulce, apoi se trage și aceasta la tigaie. Se dă și aceasta deeoparte. În uleiul din cratiță se adaugă vinetele curățate și tocate în cuburi. Se călesc și acestea ușor și se dau deoparte. Urmează ceapa tocată mărunt, usturoiul tocat și lintea. Peste acestea se pune și curry și se amestecă intens pentru a se prepara unform. Apoi se adaugă smântâna lichidă și se trece totul prin blender. În recipientul blenderului se adaugă și câte puțin din fiecare ingredient tras la tigaie, pentru un gust delicios.

Restul de legume preparate la tigaie constituie baza celei de-a doua rețete preparată de chef Nicolai Tand.

În momentul servirii se amestecă bulgurul hidratat cu morcovii caramelizați. Se adaugă boabele de porumb dulce și se glazurează cu dressingul delicios. Se mai adaugă sfeclă roșie și bucăți de brânză pentru a desăvârși gustul salatei.

Citește și: Paste cu sos ragu din coadă de vită. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 martie 2022

Pentru a nu pierde detalii interesante despre cum se prepară rețeta de Salată de bulgur cu morcovi caramelizați și porumb dulce, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în ediția din 06 aprilie 2022 a emisiunii Super Neatza, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal.

Adda a adus emoție în platoul de la Super Neatza cu Răzvan și Dani cu povestea bolii sale. Prin ce a trecut și ce urmeaz... Pui în stil italian cu piure de cartofi și ceapă verde. Rețeta Andrei Ilias la Super Neatza, 7 aprilie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x