Antena Căutare

Salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 21 iunie 2022

În ediția din 21 iunie 2022, de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului, a pregătit o interesantă rețetă de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant, dar și alte preparate culinare pline de savoare.

Porție de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant, presărată cu alune Galerie
Salata de vinete se amestecă cu iaurt bine scurs, apoi se servește cu spanac, năut crocant și alune de pădure

Una dintre rețetele ediției din 21 iunie 2022, de la Super Neatza, preparată de chef Nicolai Tand a fost o delicioasă și foarfte consistentă rețetă de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant.

Nu este o salată de vinete clasică, este una mai light, dar cremoasă și gustoasă, iar în combinație cu celelate preparate este chiar senzațională. Vă învităm s-o încercați și voi și vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, așa cum le-a relatat chf Nicolai Tand în timpul matinalului.

Citește și: Salata coleslaw. Cum să faci cea mai bună salată de varză

Salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant - Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • sare și piper
  • 400 gr iaurt
  • 1 ceapă roșie
  • 250 gr baby spanac
  • 1 tijă de țelină apio
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 200 gr boabe de năut fierte
  • boia de ardei iute și dulce
  • alune de pădure

Citește și: Efectele surprinzătoare ale consumului de vinete. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Rețetă de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant - Mod de preparare

Mai întâi se coc vinetele în cuptor, apoi se curăță și se lasă la scurs și la răcit. Iaurtul se va pune la scurs într-o sită deasă pentru a elimina din lichid și a deveni cremos.

Citește și: Vinete coapte la borcan pentru iarnă

Între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Spanacul se spală, se scurge bine și se trage ușor la tigaie, în ulei de măsline. Se adaugă și tija de țelină apio tocată mărunt, dar și 1-2 căței de usturoi tocați rondele. Se condimentează cu sare și piper.

Citește și: Salată orientală de post. Rețeta simplă și mai sănătoasă

Boabele de năut se scurg bine din conservă și se trag la tigaie în puțin ulei de măsline, presărate cu sare, piper și boia de ardei. Se amestecă bine pentru o rumenire uniformă.

Și alunele de pădure se trag ușor la tigaie, dar fără ulei și fără sare, pentru a deveni mai crocante.

Citește și: Beneficiile consumului de spanac. Cum să-l integrezi în dieta ta zilnică

După ce vinetele sunt bine scurse și răcite se toacă mărunt cu satârul de lemn ca pentru rețeta clasică de salată de vinete. Ceapa roșie se curăță și se toacă foarte fin. Se amestecă cu vinetele tocate. Se adaugă și iaurtul scurs și se amestecă bine toate ingredientele.

Citește și: Vinete la borcan pentru iarnă, perfecte pentru salate și mâncăruri

Se așază salata de vinete cu iaurt pe platoul de servire. Se presară deasupra ei năutul crocant apoi spanacul tras la tigaie cu țelină. Peste toate acestea se mai presară și alunele de pădure pentru un gust crocant.

Citește și: Mâncare de fasole cu ulei aromat și crispy de pui. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 21 iunie 2022

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la chef Nicolai Tand, despre modul de preparare al rețetei de salată de vinete cu iaurt, spanac tras la tigaie și năut crocant, dar și pentru a descoperi ce rețete delicioase a mai preparat chef Nicolai Tand în cadrul matinalului Super Neatza, în ediția din 21 iunie 2022, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitei emisiuni.

Citește și: Vinete parmigiana. Deliciul italienesc de care nu te mai saturi

Piept de pui cu lămâie și țelină apio. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 21 iunie 2022... Care sunt calitățile cheie în funcție de cifra destinului. Ce ne dezvăluie numerologul Corina Stratulat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x