Antena Căutare

Secretul celor mai gustoase gogoși artizanale

Gogoșile, sunt preferatele tuturor, în materie de desert, iar la Neatza cu Răzvan și Dani, poți afla care eecretul celor mai gustoase gogoși artizanale

Gogoși glazurate Galerie
Donuts, celebrele gogoși americane într-o gogoșerie din București

În direct dintr-o gogoșerie din București, Adina Lăcătușu, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Daniel Șindrilaru, administrator de gogoșerie, ne divulgă secretul celor mai gustoase gogoși artizanale, dar și cu ce sortimente de gogoși ne putem delecta.

Gogoșile sunt desertul cel mai îndrăgit, nu numai de români, ci și de americani și de restul popoarelor. Americanii servesc gogoșile începând de la mic dejun, alăruri de cafea.

Însă gogoșile americane au alt aspect, în formă de inel cu diferite glazuri și decoruri după cum se vede și în reportajul de față.

Este vorba de celebrele Donuts pe care le-am tot văzut prin filmele americane, ambalate frumos în cutii și îndrăgite, îndeosebi de cei mici.

Citește și: Rețeta Donuts - Gogoși americane glazurate

Care este secretul celor mai gustoase gogoși artizanale?

Aluatul de gogoși Donuts, este unul dospit, ca și cel de la gogoșile noastre, preparat din făină, ouă întregi sau doar gălbenușuri, lapte, unt și diferite arome: vanilie, coajă rasă de lămâie, coajă de portocale, etc.

Secretul reușitei gogoșilor constă atât în ingredientele folosite la aluat, cât și în cele de la umplutură, dar amprenta se pune, îndeosebi, pe glazură.

Pentru reușita aluatului de gogoși se folosește unt cu 82% grăsime, lapte cu 3,5 % grăsime, ouă naturale, fără premixuri și fără produse congelate.

Citește și: Cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase de post

Cele mai îndrăgite sortimente de gogoși sunt cele cu ciocolată, urmate de cele cu fructe, cele cu glazură royal icing, iar în perioada sărbătorilor de iarnă se pot decora cu teme specifice acestora. Mai nou, cu aceste tipuri de gogoși se pot împodobi chiar și pomii de Crăciun.

Aflați mai multe detalii și secrete pentru reușita gogoșilor accesând materialul video de mai sus!

Prognoza meteo 16 decembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Rețeta tradițională de piftie și secrete pentru reușita ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x