Antena Căutare

Secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor

Puiul la rotisor este o rețetă gustoasă și ușor de preparat, de care se va bucura întreaga familie.

Secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor Galerie
Pui la rotisor

În direct dintr-o rotiserie din București, Adina Lăcătușu, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, a reușit să afle care este secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor, preparatul preferat al lui Napoleon Bonaparte.

Dragoș Panait, consultant horeca, explică pas cu pas cum se obține carnea fragedă și suculentă cu înveliș crocant a unui pui rotisat, cu care ne putem răsfăța în restaurant, la terasă, dar pe care îl putem prepara și acasă, dacă dispunem de un rotisor.

În primul rând, pentru a obține un pui rotisat delicios, trebuie avut în vedere de unde îl achiziționăm, cât de calitativ este în funcție de cum a fost crescut.

Citește și: Rețetă de friptură de pui pe pat de dovleac cu mere și ceapă, servită cu pâine cu dovleac și sos

În al doilea rând, un aspect important îl reprezintă marinarea puiului, înainte de a-l introduce în rotisor. Puiul trebuie ținut la marinat cu condimente speciale, cel puțin o zi, la frigider.

În al treilea rând, este important să știm cum să-i obținem acea crustă crocantă și frumos colorată. Crusta se formează prin masarea pielii cu ulei de măsline și condimentarea acesteia doar cu sare, piper și boia de ardei afumată. Nu trebuie exagerat cu condimentele pentru a nu strica gustul crustei și nici culoarea.

Citește și: Friptură de pui fraged cu sos de prune și scorțișoară. Rreţeta lui Vlăduţ

Un ultim aspect îl reăprezintă și timpul de rotisare care va fi între 1 oră și 30 de minute și 2 ore, în funcție de mărimea puiului.

Secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor

Pui la rotisor

Pentru mai multe detalii despre secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor, vizualizați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Prognoză meteo 5 noiembrie 2020. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x