Antena Căutare

Sfatul specialistului! Începe sezonul muşcăturilor de CĂPUȘE. Cum ne ferim de ”boala cu 1.000 de feţe”? | VIDEO

Având în vedere că vremea de afară este tot mai prietenoasă cu noi, iar plimbările în aer liber, la iarbă verde, sunt la mare căutare; se știe că mediul preferat de căpușe este iarba. Așa că este bine să știm câteva lucruri despre riscuri și prevenire.

Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, alături de medicul primar Carmen Crețu, ne explică cum putem să ne ferim de căpușe.

Sfaturi pentru părinți: verificați pielea și părul copilului, în special scalpul, zona de după urechi și zona gâtului după ce vine de la joacă.

În urma unei înțepături de căpușă locul se poate irita, dar pot apărea și alte simptome: migrene, vărsături, dureri musculare sau febră.

Ce se întâmplă cu plămânii dacă ne îmbolnăvim de Covid 19. Sfatul specialistului​

Medicii atrag atenția persoanelor care merg în parcuri, păduri sau în locuri cu multă vegetație să fie atente la animalele care sunt purtătoare de căpușe.

Dacă totuşi suntem muşcaţi, căpuşa trebuie scoasă imediat, iar acest lucru se realizează printr-o intervenţie chirurgicală urgentă. Capuşa nu trebuie sub nicio formă strânsă între degete, pentru că astfel favorizăm pomparea conţinutului său intestinal plin de microbi în sânge.

Pentru mai multe detalii, urmăriți materialul de mai sus!

Prognoza Meteo, 9 iulie 2020. În ce zone din țară se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi... O nouă zi, o nouă provocare la Neatza cu Răzvan și Dani: "Cine vinde gogoși?"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x