Antena Căutare

Supă cremă de dovleac copt cu creveți, preparată de Chef Radu Darie la Super Neatza, 17 ianuarie 2022

În ediția din 17 ianuarie 2022 a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, a preparat o rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți,  o rețetă de ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta, dar și o rețetă de chec cu afine și ciocolată albă cu limoncello.

În timpul blendării, în supa cremă sw adaugă și 1-2 creveți trași la tigaie, pentru un gust optim Galerie
Supă cremă de dovleac copt cu creveți în farfurie albastră, decorată pe margini cu creveți trași la tigaie | Super Neatza

Una dintre delicioasele rețete preparate de chef Radu Darie în ediția din 17 ianuarie 2022 de la Super Neatza, a fost o interesantă rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți.

Este o supă foarte gustoasă, foarte cremoasă și foarte aspectuoasă, având o culoare tare plăcută de la dovleac, în combinație cu celelalte ingrediente. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi așa rețetă de licioasă de supă cremă cu care să-i răsfățați pe cei dragi.

Citește și: Rețete de prăjituri cu dovleac: trucuri și sfaturi ca să îți iasă perfect

Supă cremă de dovleac copt cu creveți - Ingrediente

  • 1/2 dovleac plăcintar, copt
  • 6-8 creveți nedecorticați
  • 2 buc. ceapă
  • 2-3 morcovi
  • puțin ghimbir răzuit
  • sare și piper
  • pudră de scorțișoară
  • ulei de măsline
  • unt cu 82% grăsime

Citește și: Dovleac caramelizat la cuptor

Rețetă de supă cremă de dovleac copt cu creveți - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea dovleacului și a creveților, elementele principale din această supă.

Dovleacul se taie în bucăți mai mici și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc bucățile de dovleac cu ulei de măsline și se presară puțină scorțișoară deasupra lor.

Cotește și: Șnițele din cotlet de porc și mere umplute cu cremă de brânzeturi și nuci, rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 10 ianuarie 2022

Ceapa și morcovii se vurăță și se taie în jumătăți. Se adaugă în tavă printre bucățile de dovleac și ser stropesc și acestea cu puțin ulei de măsline.

Se pune tava cu ingredientele la cuptor, la temperatură de 200-220 grade Celsius și se coc ingredientele până sunt bine pătrunse.

Citește și: Cea mai simplă metodă de a păstra morcovii proaspeți chiar și o lună

Creveții se curăță, iar cochiliile și cozile lor se pun la fiert în apă cu sare și se prepară un stock. În acest stock se vor adăuga și ingredientele de la cuptor, după coacere. Se mai fierb împreună pentru 15-20 de minute până când își degajă toate aromele.

Apoi se trece totul prin blender, adăugând și puțin unt rece, dar și puțină apă fierbinte, pentru a potrivi textura supei. Apoi se va trece și prin sită pentru a obține o supă cremă fină. Se mai asezonează cu sare, piper și ghimbir proaspăt răzuit, atât cât necesită, după giustul fiecăruia.

Citește și: Cum să folosești uleiul de rozmarin pe păr. Te poate ajuta să scapi de căderea părului

Creveții curățați se asezonează cu sare și piper și se trag la tigaie în unt cu puțin ulei de măsline. Se sting cu puțin din stockul folosit la supa cremă. 1-2 creveți se vor adăuga și în supa cremă, în timpul blendării, pentru a-i accentua acesteia gustul.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de supă cremă de dovleac copt cu creveți, dar și pentru a beneficia de sfaturi interesante de la chef Radu Darie, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x