Antena Căutare

Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 28 februarie 2022

În ediția din 28 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie a preparat o rețetă delicioasă și interesantă de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză.

Pudra de nucșoară adăugată în supa cremă oferă un plus de gust și aromă perfectă Galerie
Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză în farfurie albă, adâncă | Rețeta lui chef Radu Darie

Dacă este luni, în bucătăria matinalului Super Neatza gătește chef Radu Darie, iar în ediția din 28 februarie 2022 a emisiunii a preparat, printre altele, o rețetă de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză.

Este o supă cremă perfectă pentru un prânz gustos, într-o zi răcoroasă din sezonul rece și nu numai.

Citește și: Rețetă de supă cremă de cartofi cu praz, gătită de Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de supă cremă, pentru a o prepara și voi și a-i răsfăța pe cei dragi cu ea.

Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză - Ingrediente

  • 1 fir mare de praz
  • 4-5 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare și piper, după gust
  • 1 cub de unt + 1 linguriță cu ulei de măsline
  • 400 ml smântână lichidă
  • 300 gr cremă de bârânză
  • 1 linguriță nucșoară măcinată

Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa, morcovul, prazul și cartofii. Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit într-o cratiță cu unt topit în uleiul de măsline înfierbântat. Se adaugă și puțin ulei de măsline pentru a nu se arde untul.

Citește și: Obrăjori de vită în sos de vin și piure de cartofi cremos. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 22 februarie 2022

Peste ceapă, se adaugă rondele de usturoi, rondele de praz și morcovul răzuit. Se oprește o mică parte din praz pentru a-l transforma în chipsuri la final de preparare a supei.

Se amestecă bine ingredientele din cratiță, pentru a nu se arde, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați în cuburi și apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele acoperite.

Se fierb ingredientele la foc de intensitate medie, până când cartofii se strivesc. Apoi se trec prin bloender și se pasează foarte fin. Se adaugă smântâna lichidă și se omogenizează compoziția.

Supa cremă rezultată se mai fierbe câteva minute pentru a atinge din nou punctul de fierbere. În acest timp se asezonează cu pudră de nucșoară, sare și piper și se adaugă crema de brânză.

Citește și: Chiftele de șalău în sos de roșii cu iaurt grecesc și tahini. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 21 februarie 2022

Pentru decor, se prepară într-o tigaie chipsuri de praz. Prazul se taie în fâșii care se trag la tigaia încinsă cu foarte puțin unt. Se adaugă în supa de praz cu cartofi și cremă de brânză pentru un aspect plăcut și un gust crunchy.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Radu Darie în cadrul îndrăgitului matinal, accesați materialul video de mai sus.

Și dacă adorați și voi rețetele de supă cremă, vă mai oferim o rețetă de supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi. Este gustoasă, consistentă și foarte hrănitoare.

Gogoși cu iaurt și trei sosuri de ciocolată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 25 februarie 2022... Mâncare de mazăre cu broccoli și somon. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 1 martie 2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x