Antena Căutare

Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii, rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 decembrie 2021

În ediția din 8 decembrie 2021, de la Super Neatza, chef Nicolai Tand ne propune două rețete de tarte: tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii. Pe lângă aceste delicioase tarte, Nicolai a mai preparat și o negresă de post.

Tartele cu praz sunt savuroase servite calde, cu ketchup Galerie
Colaj de poze cu tartele preparate de chef Nicolai Tand la Super Neatza | Super Neatza

Pentru că prazul se găsește din abundență la tarabele din piață și pentru că este o legumă cu multe beneficii asupra sănătății organismului, în ediția din 8 decembrie 2021, de laSuper Neatza, chef Nicolai Tand a preparat două rețete interesante de tartă: o tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii.

Pe lângă faptul că ingredientele sunt puține la număr, rețetele de tartă se prepară rapid, sunt foarte gustoase, foarte sățioase și au aspect apetisant. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi, așa rețete gustoase de tartă.

Citește și: Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute

Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii - Ingrediente

Ingredientele pentru cele două tarte sunt aproximativ aceleași, însă fiecare tartă are în plus, dar și în minus față de cealaltă tartă 2-3 ingrediente.

Ingrediente pentru tartă cu praz și smântână:

  • 1 foaie de aluat foietaj( 400 gr)
  • 2 fire de praz
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 cub de unt +1 linguriță de ulei de măsline
  • 200 gr smântână
  • 4-5 ouă
  • sare și piper

Citește și: Mini tarte cu brânză și ardei

Ingrediente pentru tartă cu bacon și sos de roșii:

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 2 fire de praz
  • 400 gr bacon feliat subțire
  • 200 gr suc de roșii

Citește și: Negresă de post cu nuci și dulceață, simplă și rapid de preparat

Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii - Mod de preparare

Modul de preparare al celor două tarte este simplu și destul de rapid. Dacă aveți două tăvi și cuptor mai performant, puteți coace ambele tarte în același timp. Însă, fiecare tartă are câțiva pași în plus de pregătire.

Citește și: Tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii, rețetele lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 8 decembrie 2021

Preparare rețeta de tartă cu praz și smântână

Pentru această tartă se pregătește mai întâi prazul, în timp ce se decongelează aluatul foietaj. Se curăță prazul de primele foi apoi se taie în bastonașe de 3-4 cm lungime. Bastonașele de praz se trag ușor la tigaia cu ulei de măsline și unt, împreună cu 2-3 căței de usturoi striviți.

În tava aragazului se așază hârtie de copt și peste aceasta foaia de aluat foietaj. Marginile foii de aluat se ridică ușot pentru a crea o alveolă unde se așază bucățile de praz.

Ouăle se amestecă cu smântâna și se asezonează cu sare și piper. Se întinde acest amestec peste bucățile de praz. Tarta cu praz și smântână se coace la 180 de grade Celsius pentru 30-35 de minute.

Citește și: Meniul zilei la Super Neatza, 26 octombrie 2021, gătit de chef Nicolai Tand: Tartă cu praz, musaca de legume și salată de sfeclă

Preparare rețeta de tartă cu bacon și suc de roșii

Ca și la rețeta anterioară de tartă se începe cu pregătirea prazului. De data aceasta se curăță prazul, se taie în bastonașe și fiecare bastonaș de praz se înfășoară în câte o felie de bacon. Se așază pachețelele de praz cu bacon peste aluatul foietaj din tavă și se întinde pe toată suprafața lor sucul de roșii.

Se coace tarta cu bacon și suc de roșii la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute. Sosul de roșii va pătrunde printre rulourile de praz cu bacon și va crea un aspect tare plăcut tartei.

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetelor de tartă cu praz și smântână și tartă cu bacon și suc de roșii urmăriți materialul video de mai sus.

Vrei să o vezi pe Ramona Olaru îmbrăcată într-un costum sexy de găină? Fă-ți abonament YOXO... O zi bună începe cu YOXO. Fă-ți abonament și alege cine câștigă provocarea: Florin Ristei sau Ramona Olaru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x