Antena Căutare

Tort Cherry Dance. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 1 iulie 2022. Rețeta lui Vlăduț

În ediția din 1 iulie 2022, a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul matinalului, a preparat un tort denumit Cherry Dance.

Tort Cherry Dance decorat cu cireșe trase în ciocolată Galerie
Pentru reușita tortului Cherry Dance ideal este ca blatul de tort să se prepare cu o zi înainte, iar tortul să stea la rece câteva ore înainte de porționare | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că piața abundă de fructe proaspete de vară și pentru că este vineri, zi de desert la Super Neatza, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al matinalului, a preparat în ediția din 1 iulie 2022, a emisiunii o delicioasă și spectaculoasă rețetă de Tort Cherry Dance.

Este un tort cu cel mai simplu blat de pandișpan umplut cu cremă de vanilie și cireșe și decorat cu glazură de ciocolată albă și cireșe trase în ciocolată. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi un astfel de tort și a le răsfăța weekendurile celor dragi cu el.

Citește și: Desertul copilăriei: tort profiterol

Tort Cherry Dance - Ingrediente

Aveți nevoie de trei elemente pentru acest tort, deci și lista de ingrediente se împarte în trei părți.

Pentru blat de pandișpan:

  • 8 ouă
  • 400 gr zahăr
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare

Citește și: Tort cu mousse de căpșuni și glazură oglindă, colorată

Pentru crema de vanilie:

  • 6 gălbenușuri
  • 120 gr zahăr
  • 30 gr amidon de porumb
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 300 ml lapte călduț
  • 200 gr cireșe fără sâmburi

Citește și: Tartă cu cireșe și cremă de mascarpone. Un desert de vară delicios

Pentru glazură și decor:

  • 400 gr ciocolată albă
  • 50 gr unt
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • coaja și sucul de la 1 lime
  • 1 praf de sare
  • câteva cireșe trase în ciocolată, pentru decor

Rețetă de Tort Cherry Dance - Mod de preparare

Începeți cu prepararea blatului de tort, care ar fi ideal să fie preparat cu o zi înainte. Blaturile de tort se secționează mult mai bine a doua zi.

Cum se prepară cel mai simplu blat de pandișpan

Se pun ouăle cu zahărul și un praf de sare în bolul mixerului și se amestecă până când rezultă o compoziție foarte spumoasă, iar zahărul este diluat. Se adaugă treptat făina și se amestecă ușor cu o spatulă până la omogenizare. Compoziția se întinde într-o tavă cu diametrul de 24 cm și se coace blatul de pandișpan pentru o oră la 170 de grade Celsius.

Citește și: Pandișpan cu vișine și bezea caramelizată. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 24 iunie 2022

Cum se prepară crema de vanilie

Se amestecă într-un bol gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul și amionul. Se adaugă sucul și coaja de la un lime, apoi laptele ușor fierbinte. Se omogenizează bine compoziția și se fierbe la foc încet până când capătă consistență. Spre final de fierbere se adaugă esența de vanilie. Apoi, se așază o folie peste cremă, direct la contact și se lasă la răcit. După răcire, se spumează 250 gr de unt și se amestecă cu crema de vanilie.

Cum se montează deliciosul Tort Cherry Dance

Blatul de tort se secționează în trei părți aproximativ egale. Nu se însiropează. cireșele după ce li se îndepărtează sâmburii se taie în jumătăți și se adaugă în crema de vanilie. Se pune crema de vanilie cu cireșe între secțiunile blatului sde tort, iar tortul astfel montat se încercuiește cu inelul metalic de la forma de tort și se pune la rece pentru cel puțin 2 ore.

Citește și: Tort Pavlova cu fructe de pădure și fistic. Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 17 iunie 2022

Cum se prepară glazura de ciocolată albă

Se rupe ciocolata albă în bucăți mici și se pune într-un bol, deasupra unui vas cu apă, așezat pe flacăra aragazului. De menționat că bolul cu ciocolată nu trebuie să atingă apa care fierbe. Se adaugă smântâna lichidă și untul și se amestecă intens până când se topeșter ciocolata și se omogenizează compoziția.

Glazura de ciocolată albă se întinde deasupra tortului și se lasă să se prelingă și pe laterale. Înainte de a glazura tortul se trec câteva cireșe cu codițe prin glazura de ciocolată. Acesea se așază deasupra tortului.

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi utile de la Vlăduț, despre modul de preparare al rețetei de Tort Cherry Dance, preparat de Vlăduț în ediția din 01 iulie 2022 a matinalului Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.

Descoperă și o rețetă delicioasă de dulceață de cireșe fără zahăr, care rezista în cămara ta până la un an. Mertită să o încerci!

Motivul pentru care Ramona Olaru a lipsit de la Neatza cu Răzvan și Dani. „Nu știu ce făceam fără perfuzie”... Dani Oțil a testat live aplicația Bringo cu o listă de cumpărături surprinzătoare. Ce surpriză a avut când a venit livra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x