Antena Căutare

Tort Pavlova cu frișcă și căpșuni, rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 29 noiembrie 2021

În ediția din 29 noiembrie 2021, ediție aniversară a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, îndrăgitul bucătar al emisiunii a preparat rețeta proprie de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni.

Secretul reușitei foilor de bezea constă în timpul de coacere și de uscare a foilor Galerie
Vlăduț, Nicolai, Dani și Cătălin prezintă rețeta zilei de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni, preparat de Vlăduț la Super Neatza, 29 noiembrie 2021 | Rețeta lui Vlăduț

Ca în fiecare an, la ediție aniversară a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț, bucătarul îndrăgit al matinalului a preparat și în ediția din 29 noiembrie 2021, o rețetă spectaculoasă de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni. ”Este o rețetă proprie, cu puține ingrediente. Un desert absolut senzațional, după părerea mea și se prepară foarte ușor. Bezeaua nu trebuie preparată pe foc!”, a declarat bucătarul de la Neatza.

Citește și: Tort Diplomat cu fructe și frișcă

Rețeta nu este complicată și nu necesită nici foarte multe ingrediente. Însă, necesită puțină răbdare pentru prepararea foilor de bezea și pentru uscarea acestora. O putem prepara cu ușurință și noi acasă, respectând lista de ingrediente din rețeta lui Vlăduț și modul de preparare explicat de Vlăduț, pas cu pas.

Tort Pavlova cu frișcă și căpșuni - Ingrediente

Chiar dacă este o rețetă de tort, lista de ingrediente este foarte scurtă atât pentru prepararea foilor de bezea, cât și pentru umplutura tortului.

Citește și: Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez

Ingrediente pentru foile de bezea:

  • 5 albușuri de ouă medii
  • 300 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Citește și: Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios

Ingrediente pentru umplutură și decor:

  • 1 kg de frișcă naturală cu 35 % grăsime
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 kg de căpșuni
  • 10 buc. fructul pasiunii( maracuja)
  • 150 gr fistic

Citește și: Sirop de căpșuni. Rețetă simplă și rapidă

Rețetă de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni - Mod de preparare

Pentru reușita foilor de bezea albe și necrăpate, Vlăduț ne sfătuiește să le preparăm cu o zi înainte și să le lăsăm în cuptor până când se răcesc. Un al doilea sfat este să folosim zahăr pudră fără amidon în compoziție. Amidonul contribuie la îngălbenirea foilor, dar și la crăparea acestora.

Cum se prepară foile de bezea

Se pun albușurile de ouă în bolul mixerului și se lasă la temperatura camerei 15-20 de minute. Este necesar ca albușurile să ajungă la temperatura camerei pentru se putea mixa bine.

Citește și: Rețetă de tort Pavlova cu multă zmeură și fistic, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani, pentru ziua Ramonei Olaru

Înainte de a porni mixerul, se pornește cuptorul la 130 de grade Celsius. Se presară puțină sare peste albușuri, apoi se bat spumă cu mixerul, sau cu telul. Se adaugă, treptat, zahărul pudră. Bezeaua rezultată se întinde pe hârtie de copt în două discuri de 27-28 cm. Se coc foile de bezea pentru 2 ore și 30 de minute la 130 de grade Celsius, cu funcția de ventilație pornită. Se lasă la răcit în cuptor până a doua zi

Cum se prepară umplutura de frișcă și căpșuni

Pentru reușita unei creme perfectă de frișcă, sfatul lui Vlăduț este să ținem bolul mixerului 10 minute în congelator, iar frișca o scoatem din frigider în momentul mixării.

Citește și: Rețetă de Tort Pavlova cu frișcă și fructe de iarnă, preparată de Vlăduț la Super Neatza

Se pune frișca lichidă în bolul rece și se mixează până capătă volum. Se adaugă, lingură cu lingură zahărul pudră și se mixează în continuare până devine fermă.

Se păstrează puțină frișcă pentru decorul tortului, iar în restul se adaugă 800 de grame de căpșuni și fructul pasiunii curățat și tocat în cuburi. Opțional, se pune și fistic tocat mai mărunt.

Citește și: Gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi

Cum se asamblează tortul Pavlova cu frișcă și căpșuni

Între foile de bezea se întinde crema de frișcă cu fructe, iar deasupra ultimei foi de bezea se întinde frișca oprită. Deasupra se așază, după propria imaginație, căpșunile oprite și fisticul. Se dă tortul Pavlova cu frișcă și căpșuni la rece pentru câteva ore înainte de a-l porționa.

Pentru mai multe detalii despre această delicioasă și spectaculoasă rețetă de tort Pavlova cu frișcă și căpșuni, dar și pentru a nu rata sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai sus.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x