Antena Căutare

Umează un nou val de ninsori! Recomandările IGSU în urma atenționărilor venite de la meteorologi

Ultimele zile au fost extrem de geroase, iar meteorologii nu au deloc vești bune, întrucât urmează un nou val de ninsori. De aceea, reprezentanții IGSU au făcut mai multe precizări. 

Ultimele zile au fost extrem de geroase, iar meteorologii nu au deloc vești bune, întrucât urmează un nou val de ninsori. De aceea, reprezentanții IGSU au făcut mai multe precizări.

Lucsandra Săndulescu a vorbit cu Cătălin Chirica, purtător de cuvânt IGSU, despre atenționările venite de la meteorologi, care le-a recomandat oamenilor să se informeze foarte bine înainte de a pleca la drum.

”Meteorologii anunță temperaturi scăzute și ninsori în continuare. Tocmai de aceea, reprezentanții ISGU fac o serie de precizări. Mai exact le recomandăm oamenilor
să se informeze înainte să plece la drum și să evite deplasările pe timp de viscol și ninsoare puternică. De asemenea, șoferii trebuie să fie echipați corescpunzător și ar trebui să se informeze dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire.”,
a spus Cătălin Chirică, purtător de cuvânt al IGSU.

De asemenea, înainte de a pleca la drum șoferii trebuie să verifice:

  • sistemul de încălzire funcţionează eficient;
  • rezervorul de combustibil este plin;
  • autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • De asemenea, ISU Alba sfătuiește turiștii să nu se aventureze în zonele muntoase în care va ninge abundent și va viscoli, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și jandarmilor montani și să poarte haine adecvate temperaturilor scăzute înregistrare în această perioadă.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

Ce spune Flavia despre părinții care își urmăresc copiii prin aplicații pentru telefonul mobil: ”Nu e o nebunie!” Răspun... Ce a făcut Helmuth Duckadam după ce Donald Tusk i-a pomenit numele în discursul de la Ateneu: ”Da, este adevărat!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x