Antena Căutare

A aparut o varianta imbunatatita modelului Chevrolet Volt

General Motors anunta modificarile pe care le-a facut lui Chevrolet Volt, care au ca scop evitarea unor posibile incendii post-impact. Adica avea Volt probleme? Pai... da. Si nu.

Duetul Volt / Ampera a obtinut in 2011 cinci stele la impact, confort baremului EuroNCAP, deci, conform statisticilor, este o masina pe cat de ecologica pe atat de sigura. Asta, in cazul impactului propriu-zis. Insa Administratia Nationala a Sigurantei Traficului pe Autostrada din SUA a facut o serie de teste de impact cu bateria care echipeaza Volt si a constatat ca eventualele scurgeri de lichid de racire pot duce la un incendiu de natura electrica la baterie (chiar si la cateva saptamani dupa impact), asa ca s-a trecut la demersuri pentru repararea acestui potential pericol.

Inainte de modificari s-a verificat daca vreun posesor de Volt a avut vreun accident si, in cazul in care a avut, daca i-a explodat sau i-a luat foc masina. Feed-back-ul a fost unul pozitiv: din cei 36 de milioane de kilometri parcursi de posesorii de Volt cu masinile lor, niciunul nu a fost marcat de evenimente neplacute.

Modificarile care au ca scop sporirea sigurantei la nivelul bateriei, in cazul unui impact, sunt urmatoarele:

- consolidarea unei anumite parti a structurii de siguranta a autovehiculului pentru a spori nivelul de protectie a bateriei in eventualitatea producerii unei coliziuni laterale grave;
- montarea unui senzor in rezervorul sistemului de racire a bateriei pentru a monitoriza nivelurile lichidului de racire;
- echiparea rezervorului sistemului de racire a bateriei cu un suport de siguranta pentru a ajuta la prevenirea supraalimentarii cu lichid de racire.

Testele de impact ulterioare au avut efectele scontate: nu a existat nicio intruziune in pachetul de baterii si nicio o scurgere a lichidului de racire. Posesorii actuali vor fi anuntati individual imediat ce modificarile vor putea fi disponibile pentru autovehiculele lor.

Daca aveai vreo banuiala ca un vehicul electric nu este suficient de sigur in cazul unui impact, General Motors (si testele de impact EuroNCAP) demonstreaza ca Volt sunt si ecologice si sigure. Acum nu mai ramane decat sa te pui la curent cu... electricele.

Citeste si TopGear!

Atentie! Eventualele diferente de taxa auto, recuperate prin compensare... Asa arata noul Nissan Pathfinder...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x