Antena Căutare

A venit zapada: Zeci de soferi, amendati pentru lipsa cauciucurilor de iarna!

Iarna iar a luat autoritatile prin surprindere, traficul fiind blocat sau ingreunat in mai multe regiuni din tara. Intr-o singura ora insa, in Bucuresti, politistii de la Rutiera au prins si sanctionat zece soferi care nu aveau masinile echipate cu pneuri de iarna. Actiuni similare se desfasoara in toate judetele afectate de zapada.

Potrivit Politiei Rutiere, pe strazile Capitalei au fost amendati intr-o singura ora zece soferi care circulau fara anvelope de iarna. In functie de tipul vehiculului, conducatorii auto au fost sanctionati cu sume cuprinse intre 630 si 1.400 de lei.

Noua lege privind dotarea vehiculelor in conditii de iarna a intrat in vigoare de la 1 noiembrie. Anvelopele de iarna sunt obligatorii in conditii meteo specifice: drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. Acestea trebuie sa fie omologate si sa poarte marcajul M+S (sau M.S, sau M&S).

Nu sunt recomandate anvelope de iarna second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care inaltimea profilului lor este mai mica de 4 mm.

Anvelopele denumite comercial "all seasons" sau 4S, ca si cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate daca au marcajul specific anvelopelor de zapada M+S, M.S., M&S.

In cazul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 3,5 tone sau cu maxim 9 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto, valoarea amenzii variaza intre 600 - 1400 lei. In cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si a autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, valoarea amenzii poate varia intre 2500 - 4000 lei.

Daca fapta constatata are ca efect si blocarea unui sector de drum, sanctiunea contraventionala este de 5000 - 8000 lei plus costurile aferente interventiei de degajare a sectorului de drum afectat.

Foto: Intactimages

FOTO! Interiorul Daciei Lodgy se destainuie... Oficial: General Motors, noul lider auto mondial. Toyota a cazut pe 4!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x