Antena Căutare

Adio, inmatriculari in Bulgaria! Dupa 90 de zile, politia poate retine numerele

Autovehiculele inmatriculate in alte state, precum Bulgaria, Italia si Spania, vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar 90 zile intr-un an. Proprietarii de masini care vor depasi acest termen vor fi sanctionati cu amenda si retinerea placutelor de inmatriculare.

Conform unei decizii adoptate, marti, de Guvern, termenul de 90 de zile, in care masinile cu placute straine au voie sa circule in Romania, va fi calculat incepand de la data emiterii actului de vanzare-cumparare. Pana in prezent, masinile inmatriculate in strainatate puteau sa circule, legal, tot 90 de zile pe teritoriul Romaniei, dar de la data intrarii in tara.

Decizia a fost luata pentru a evita cazurile in care, prin inmatricularea masinilor in alte state, romanii nu mai plateau taxa de inmatriculare.

Cei peste 19.000 de soferi care si-au inmatriculat autoturismele in Bulgaria vor trebui sa le inmatriculeze in Romania sau sa le foloseasca 90 de zile pe an, a declarat seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita.

Potrivit datelor Politiei Romane, in Romania circula in prezent aproximativ 19.800 masini inmatriculate in Bulgaria, dintr-un total de peste 45.000 autovehicule inregistrate in alte state, incluzand Italia, Spania, Marea Britanie.

VIDEO! Bolizi de sute de mii de euro prezentati la Targul International Auto din Beijing... Petrom a scumpit din nou benzina. Vezi cu cat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x