Antena Căutare

Atenție șoferi, veți putea contesta mai ușor amenzile de circulație. Ce propunere a fost înaintată Parlamentului

Regulile privind procesul de contestare a unei amenzi de circulație s-ar putea schimba. O noup inițiativă legislativă a fost propusă la Parlament, prin care se cere ca amenzile de circulație să nu mai fie contestate doar la Judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Atenție șoferi, veți putea contesta mai ușor amenzile de circulație. Ce propunere a fost înaintată Parlamentului
amenda, circulatie, contestatie

Regulile privind procesul de contestare a unei amenzi de circulație s-ar putea schimba. O noup inițiativă legislativă a fost propusă la Parlament, prin care se cere ca amenzile de circulație să nu mai fie contestate doar la Judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Procesele verbale privind amenzile de circulaţie vor putea fi contestate la Judecătoria de pe raza căreia are domiciliul contravenientul, conform unei iniţiative legislative care a fost depusă la Parlament de 41 de deputaţi PSD.

Iniţiatorii amintesc, în expunerea de motive a proiectului, că, în prezent, contestarea proceselor verbale de contravenţie se face doar la Judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta. Având în vedere că majoritatea contravenţiilor sunt amenzi de circulaţie, contestarea acestora devine de multe ori imposibilă, deoarece acţiunea trebuie depusă la o Judecătorie departe de domiciliu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit proiectului aflat la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, „împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere în termen de 15 zile de la comunicare la Judecătoria în a cărei rază de competenţă îi are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României.”

Contravenientul care nu are domiciliul în România va putea depune plângerea la Judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Propunerea legislativă modifică astfel Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Ordonanţa 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

Proiectul va intra mai întâi în dezbaterea Senatului, iar apoi a Camerei Deputaţilor, care este for legislativ decizional.

Volvo Cars va instala senzori în interiorul automobilelor pentru a preveni şofatul în stare de ebrietate... Atenție, șoferi! O greșeală simplă îți poate aduce o amendă de 1500 de lei! Ce nu trebuie să faci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x