Antena Căutare

Aniversare: Legendara Mazda 787B, din nou la Le Mans

La 20 de ani dupa castigarea celei mai solicitante curse de anduranta de 24 de ore, Mazda 787B, cu numarul 55 s-a intors ca invitat de onoare pentru Le Mans 2011.

Condusa in doua tururi demonstrative pe circuitul legendar de la Sarthe, modelul castigator a incantat multimea de spectatori la Le Mans cu reinvierea sunetului de neuitat al motorului cu 4 rotoare. Modelul original, restaurat complet a deschis si parada soferilor din centrul orasului Le Mans.

Este o oportunitate extraordinara sa ma aflu din nou anul acesta la Le Mans. Este pentru prima data cand ma aflu in aceasta masina plina de personalitate. Am incercat sa stabilesc o legatura cu ea in doua ture", a declarat Patrick Dempsey, actorul, pilotul Mazda RX-8 si proprietatul echipei Grand-AM din Statele Unite ale Americii.

La parada soferilor, 170.000 de spectatori au urmarit plini de uimire bolidul de 700 CP condus pe strazile din Le Mans de catre Yojiro Terada (Japonia) si David Kennedy (Irlanda), ambii piloti Mazda la Le Mans. Defilarea a continuat cu Patrick Dempsey si Seita Kanai impreuna cu Pierre Dieudonné (Belgia) si multi altii.

Johnny Herbert s-a reintors pentru prima data la volanul modelului castigator pentru doua tururi de pista pline de emotie. In 1991, dupa ce a trecut primul linia de sosire, nu s-a putut alatura colegilor sai pe podium din cauza starii de slabiciune si a deshidratarii.

In acest an, dupa o punere in scena a lesinului de atunci, Herbert a fost invitat sa paseasca pe podiumul de la Le Mans si sa celebreze victoria Mazda; primul si singurul producator japonez care a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Seita Kanai, Vicepresedinte executiv Mazda Motor Corporation a declarat: „Este uimitor sa vezi atat de multi fani care inca isi amintesc de victoria Mazda si sunt la fel de entuziasti. Victoria noastra a fost o poveste a angajamentului si a pasiunii inginerilor si intregii echipe. Acelasi spirit continua astazi cu dezvoltarea tehnologiilor inovatoare SKYACTIV pentru modelele de generatie viitoare Mazda".

VW – vanzari-record: peste 2 milioane de masini in 2011... VIDEO! Vezi ce masini de lux au fost confiscate de Garda Financiara!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x