Antena Căutare

Poliția Română dă startul amenzilor pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De când sunt obligatorii cauciucurile

Sezonul rece aduce obligativitate pentru șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei să aibă echipate mașinile cu anvelope de iarnă. Amenzile pentru lipsa cauciucurilor ajung până la 2.900 de lei.

Poliția Română a postat pe pagina de Facebook oficială un ghid despre anvelopele de iarnă și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos.

„Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă, precizează IGPR.

Ce trebuie să scrie pe anvelopele de iarnă pentru mașina ta

Ele se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia ,,all seasons”.

Este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Un val de aer polar aduce ninsori în România. Șoferii riscă amenzi drastice dacă nu-și schimbă anvelopele... CNAIR: A început montarea parapetelor rutiere de tip rulouri pe DN7, localitatea Chitila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x