Antena Căutare

Atenţie mare, şoferi, nu e glumă! Schimbare importantă în CODUL RUTIER: Ce veţi păţi dacă nu vă plătiţi amenzile rutiere

Parlamentarii intenționează să introducă o lege prin care conducătorii auto care nu achită amenzile rutiere și nici nu fac muncă în folosul comunității să ispășească o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 luni și 2 ani.

Parlamentarii intenționează să introducă o lege prin care conducătorii auto care nu achită amenzile rutiere și nici nu fac muncă în folosul comunității să ispășească o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 luni și 2 ani.

Astfel, Codul Penal ar putea fi modificat. Acum, neplata amenzilor poate fi pedepsită cu ore de muncă în folosul comunității. Cei ce nu vor efectua aceste ore pot avea grave probleme.

“Neprezentarea la primar pentru luarea în evidență și executarea sancțiunii, sustragerea de la executarea sancțiunii după începerea activității sau neîndeplinirea îndatoririlor ce revin la locul de muncă se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani”, se arată la aliniatul 1 al articolului 287 din proiectul de modificare a Codului Penal.

De ce au ales politicienii acest lucru? “În actualul context legislativ, executarea efectivă a unei activități în folosul comunității nu se realizează decât atunci când contravenientul este de bună credință. Reaua-credință nu este sancționată în mod real în nici un fel”, se precizează în motivarea deciziei proiectului, conform Auto-Build.ro.

Altfel, potrivit unei propuneri legislative înregistrate de curând la Senat pentru dezbatere, punctul-amendă ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi și alta pentru pensionari. În condițiile în care valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea acestuia pentru oamenii activi, cei ieșiți la pensie se vor „bucura” de amenzi rutiere mai mici decât angajații.

Anunţ important de la RAR pentru şoferi! Ce se întâmplă dacă pierzi sau ţi se fură cartea de identitate a maşinii... Pregătește-ți mașina de vară în 5 pași simpli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x