Antena Căutare

Atentie! Masinile Diesel, periculoase pentru sanatate!

Vehiculele care circula pe baza de motorina sunt un pericol pentru sanatate, conform unei anchete publicate in cotidianul francez "Le Parisien". Studiile arata ca particulele emise de aceste motoare ar putea fi responsabile de moartea a peste 40.000 de persoane pe an.

Desi concluziile analizei publicate in cotidianul "Le Parisien" se aplica in cazul tuturor motoarelor diesel, se pare ca in Franta situatia este putin mai diferita: numarul de masini care folosesc motoare diesel au crescut de la 2 milioane, la 24 de milioane, in doar zece ani.

Totul a inceput in anii '60, cand generalul Gaulle a decis sa promoveze intens energia nucleara, ceea ce dus la inchiderea multor fabrici care functionau pe baza de motorina. Astfel, pentru ca le ramasesera sute de milioane de tone de motorina, statul a decis sa nu mai taxeze aceasta sursa de energie.

2012/06/07//596009-3.jpg

Producatorii de masini au profitat de "oferta" pentru a dezvolta motoare diesel, care au devenit in scurt timp populare in intreaga lume. Masinile care functionau pe baza unui asemenea motor erau promovate ca fiind ecologice.

Specialistii spun ca, desi motoarele diesel permit reducerea poluarii cu gaz carbonic, substantele emise provoaca boli respiratorii, cardiovasculare si cancer la plamani.

Cei implicati in studiu sfatuiesc persoanele care merg mai putin de 10 mii de kilometri pe an sa... nu isi cumpere masini diesel. Aceasta decizie, insa, poate fi devastatoare pentru industria de masini.

Foto: businessweek.com/ ship-technology.com

App-ul “Masina mea” te anunta cand iti expira ITP-ul, RCA-ul, Casco-ul sau rovinieta... VIDEO! Demonstratii de viteza la show-ul auto-moto de la Romexpo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x