Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Atenție, români! Maşini străine vândute la preţ de telefon! Ce trebuie să faci

Situație incredibilă în România! Nu mai este o noutate faptul că românii își pot cumpăra mașini la preț de frigider sau chiar de telefon! 

Situație incredibilă în România! Nu mai este o noutate faptul că românii își pot cumpăra mașini la preț de frigider sau chiar de telefon!

România rămâne groapa de gunoi a maşinilor vechi. Dintr-un singur salariu mediu, românii îşi pot cumpăra autoturisme despre care samasarii spun că sunt în perfectă stare de funcţionare. Unele costă cât un frigider nou!

Pe şosele sunt peste trei milioane de autoturisme mai vechi de 15 ani. Grav e ca acestea reprezintă un adevărat pericol pe roţi. Echipa Observator s-a întâlnit cu un comerciant de maşini vechi, preţul porneşte de la 750 de euro, dar e loc de negociere, mai ales când samsarul descoperă împreună cu reporterii că maşina a fost lovită, nu îi funcţionează sistemul ABS şi capetele amortizoarelor sunt ruginite.

Deşi în bord, maşina arată că nu funcţionează sistemul de frânare cu ABS, vânzătorul nu vede un pericol. Dimpotrivă, hotărăşte să facă un test. Cu reporterii în maşină, el pune o frână bruscă.

Maşina, veche de 17 ani, are capetele amortizoarelor ruginite. Deşi samsarul susţine că nu a fost niciodată lovită, la o privire mai atentă reporterii descoperă altceva.

Ultimul preţ - 700 de euro. Cât salariul mediu pe economie, însă dacă cercetăm atent site-urile de profil găsim maşini şi la 300 de euro.

Conform anunţului: "în perfectă stare de funcţionare". Mecanii care au văzut astfel de autoturisme ştiu că pot fi bombe pe roţi, motiv pentru care românii care aleg o astfel de mașină trebuie să fie foarte atenți la multe detalii.

Autorităţile recunosc că nu pot opri importurile de rable. În România sunt înmatriculate peste şase milioane de maşini. 20 la sută dintre ele sunt mai vechi de două decenii.

Recomandari