Antena Căutare

Atenție, șoferi! Zeci de permise de conducere suspendate. Se întâmplă acum pe drumurile intens circulate

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 38 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 211 kilometri la oră, atât pe autostrada A2, cât şi pe A3.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 38 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 kilometri la oră. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 211 kilometri la oră, atât pe autostrada A2, cât şi pe A3.

În perioada 23 – 29 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 38 de şoferi, care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 kilometri la oră, iar în 5 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze de peste 200 kilometri la oră.

Cea mai mare viteză, de 211 kilometri la oră, a fost înregistrată atât pe autostrada A3, la data de 24 iulie, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 34 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea pe sensul de mers Turda-Borş, cât şi pe A2, la data de 25 iulie, când poliţiştii au depistat un alt bărbat, de 60 de ani, din judeţul Ialomiţa, care circula, cu aceeaşi viteză, pe sensul de mers Bucureşti-Constanţa.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

”Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 kilometri la oră. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Române.

Potrivit acestora, depăşirea cu mai mult de 50 kilometri la oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Martori în bord Dacia - ce indică și cum îi interpretezi - Logan, Duster, Dokker - ePiesa... Modificări COD RUTIER 2018! Șoferii pot scăpa de amenzile de circulație, după noua lege...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x