Antena Căutare

Ce piese auto trebuie schimbate cel mai des la Ford Focus

Consum bun, fiabilitate si raport calitate-preț excelent, toate aceste aspecte au convins românii să plaseze modelul Focus al celor de la Ford în topul celor mai vândute mașini rulate, de import, din România. 

Ce piese auto trebuie schimbate cel mai des la Ford Focus
Modele Ford Focus | topgear.com

Adesea, un Ford Focus înregistrează un consum mixt de 6 l/100km, ușor mai ridicat față de cifrele prezentate de constructorul auto în datele oficiale despre model. Desigur, consumul variază și în funcție de carosabil sau de stilul de condus al șoferului. Una peste alta, Ford Focus este una dintre cele mai bine vândute mașini și la nivel mondial, cu milioane de unități în toată lumea.

Deși este considerată o mașină fiabilă, Ford Focus a înregistrat de-a lungul timpului și probleme pe partea tehnică, însă rămâne un autoturism destul de ieftin de întreținut, la nivelul consumabilelor și al reviziei făcută în service-uri specializate. Cel mai des, Focusul a avut nevoie de schimbări de injectoare și de rulmenți, însă nu a reprezentat niciodată o problemă majoră pentru posesorii acestui model, piesele fiind accesibile și ușor de găsit pe piață. Mulți utilizatori își achiziționează piesele pentru Ford Focus de pe CarZZ.ro, online, cu doar un click.

Cele mai des întâlnite probleme la modelele Ford Focus

Cei care dețin Ford Focus, motorizări diesel, au raportat cel mai des probleme la injectoare, probleme la servodirecție. Reprezentanții Ford au rechemat în urmă cu ceva timp în service, în mod oficial, toate mașinile pentru o verificare amănunțită în ceea ce privește servodirecția.

Și amortizoarele au creat ceva probleme posesorilor de Ford Focus, precum și uzura excesivă și rapidă a frânelor și a rulmenților pe puntea spate.

Motorizări Ford Focus cu cele mai mici probleme raportate

Motorul 1.6 TDCi cu 110 CP este considerat a fi unul dintre cele mai fiabile de pe piața auto în ceea ce privește modelul Focus, la el înregistrându-se cele mai mici probleme tehnice, respectiv cele mai mari performanțe în materie de condus sportiv.

Pentru motorizarea benzină, mototul 1.6 Ti-VCT de 115 CP este varianta optimă pentru cei care își doresc o mașină cu consum redus, atât în oraș, cât mai ales la drum lung.

Și motorul 1.8 tdci se remarcă printr-un consum excelent, un mixt de 5%, ceea ce face din Ford Focus o mașină perfectă pentru a fi folosită atât în oraș, cât și extern.

Tramvai vs. BMW, „meciul” anului în București! Un vatman supărat i-a dat șoferului o lecție de neuitat | VIDEO... O nouă regulă de la 1 ianuarie pentru aceste vehicule! Ce se întâmplă dacă nu o respecți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x