Antena Căutare

Ce tip de ulei folosesti pentru masina ta? Sintetic sau mineral?

Ce tip de ulei folosesti pentru masina ta? Sintetic sau mineral?
Ulei masina

Sa le luam pe rand. Mai intai iti spun ca uleiul mineral este cel care rezulta direct din rafinarea petrolului, in timp ce uleiul sintetic deriva din primul, si se obtine prin diverse proceduri chimice facute in laborator.

Trebuie sa mai stii si ca uleiul sintetic nu este destinat exclusiv motoarelor de generatie noua. In plus, exista si uleiurile semisintetice, care se obtin prin combinarea primelor doua tipuri.

Iti spun inca de la inceput ca daca tu crezi ca uleiul mineral este mai bun… te inseli. Uite de ce: uleiul sintetic este obtinut din uleiul mineral, rezultat, la randul lui, din partea cea mai curata de refractie a petrolului sau gazului. Este foarte stabil, ceea ce inseamna ca nu este mai deloc predispus la reactii cu alte componente.

Citeste continuarea articolului pe Cars.ro!

Poate nu știai! Ce include revizia de primăvară a mașinii tale... Ești nervos din cauza aglomerației și ai întârziat la serviciu? Iată cum poți avea o atitudine pozitivă în trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x