Antena Căutare

Cele mai importante revizii auto pe care ar trebui să le faci cât mai curând

Ai observat ceva ciudat ultima dată când ai fost la magazinul din cartier? Ursuleți de ciocolată, Moș Crăciun și șosete roșii pentru dulciuri, cozonaci pufoși cu nucă pe rafturi? Sărbătorile au furat deja startul, așa că nu te oprește nimic să o faci și tu.

Aștepți concediul de iarnă ca pe cel mai râvnit cadou, așa că n-ar strica să începi să-ți pregătești mașina pentru drum de pe acum. Gândește-te la reduceri și la lipsa cozilor. Hai să vedem care sunt cele mai importante revizii de luat în calcul.

Anvelope de iarnă

Dacă nu este concediul de Crăciun care te convinge să-ți pregătești mașina din timp, cu siguranță este legea. Odată ce temperatura scade sub 0 grade Celsius, trebuie să circuli numai cu anvelopele de iarnă.

Fiindcă ai obosit să pierzi ore la coada de la vulcanizare, dar și pentru că nu-ți iese spotul radio cu reduceri la anvelope de iarnă din cap, ai putea să primești toamna cu o vizită la service. În definitiv, este un moment oportun să-ți faci o revizie auto acum, cei mai mulți mecanici vor fi dispuși să-ți ofere prețuri avantajoase, mai ales dacă te orientezi către pachete.

Filtrul de carburant

Mașinile cu injecție directă au cel mai mult de suferit de pe urma impurităților din carburant, dar oricum ar fi, este bine să nu uiți care este termenul când trebuie să iei în calcul și această revizie. Vizita la service programată la 15.000 km ignoră adesea filtrul de carburant, fiindcă se consideră că rezistă de două ori mai mult.

Lichidul din caseta de direcție

Este destul de probabil să nu fi știut, dar și acest lichid trebuie schimbat. Are rolul de lubrifiere și este de regulă motivul principal pentru care rotirea volanului are sau nu are o oarecare fluență. Manualul mașinii este consilierul tău în această situație.

Acumulatorul mașinii

Majoritatea bateriilor au o durată de viață de circa 3-5 ani. Sezonul rece este o perioadă și mai solicitantă pentru acumulator, atât din cauza climatizării, cât și prin prisma farurilor care practic stau aprinse mult mai multe ore din zi. O revizie chiar și neprogramată ar trebui să-ți spună dacă a venit timpul să cumperi un acumulator nou.

Sistemul de frânare

Este de la sine înțeles că sistemul de frânare trebuie verificat în mod preventiv, cu atât mai mult în perspectiva poleiului, a ploilor și chiar și a zăpezii. Uită-te la nivelul lichidului de frână, starea plăcuțelor și cea a discurilor.

Bujiile

Poate că pare redundant să aduci în discuție bujiile, dar un consum de carburant inexplicabil ar pune subiectul pe ordinea zilei. Pentru un motor pe benzină, fiecare revizie ar trebui să implice și un set de bujii noi. Vei evita fluctuațiile în turație care sunt de regulă și cauza unui consum suplimentar. Dar și motoarele diesel au această situație, de aceea e important să-ți rogi mecanicul să verifice și bujiile incandescente când faci o revizie.

Lichidul din cutia de viteze

Fiecare model ar trebui să aibă o perioadă la care acest lichid trebuie schimbat. Caută în manualul mașinii tale și asigură-te că ești la zi și cu această revizie.

Climatizarea

Până la pregătirea pentru vizita de la ai tăi, ar trebui să te gândești la timpul petrecut în trafic, care mai mult ca sigur va crește, odată cu venirea sezonului rece. O revizie a climatizării impune de regulă o schimbare a filtrelor.

În loc de revizie

Dacă tot vorbim de o pregătire pentru sezonul rece, asigură-te că ai un minimum necesar pentru situații neprevăzute: lopată și lanțuri de zăpadă, răzuitor de gheață, un spray pentru dezghețare, o punguță cu nisip, o lanternă cu baterii incarcate și, bineînțeles, o canistră cu combustibil.

Merkel: Germania trebuie să aibă un milion de staţii de încărcare a automobilelor electrice până în 2030... Poliția Română, avertisment pentru șoferi: "Atenție, amenda este aceeași și pe autostradă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x