Antena Căutare

Cod Rutier 2018. Ce se întâmplă dacă nu ai CASCO, în caz de accident

Cod Rutier 2018. Ce se întâmplă dacă nu ai CASCO, în caz de accident.

Cod Rutier 2018. Ce se întâmplă dacă nu ai CASCO, în caz de accident
cod rutier 2018 accident

Cod Rutier 2018. Cel care a avut accident de mașină, și doar mașina sa a fost avariată, este obligată, conform codului Rutier în vigoare, să se prezinte la poliție, dacă nu are CASCO (asigurare care protejează propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent dacă sunteți responsabil sau nu de producerea acestora).

Cod Rutier 2018. Potrivit avocatnet.ro, șoferii implicați în accidente care se soldează doar cu pagube materiale, trebuie să scoată mașina de pe carosabil și să se prezinte la secția competentă din nou, în cel mult 24 de ore de la accident. Potrivit legii în vigoare, nu toți cei care au astfel de accidente au această obligație, în vederea obținerii documentelor necesare reparării autovehiculului.

Cod Rutier 2018. Pe lângă cei care încheie o constatare amiabilă de accident, o altă categorie care nu este obligată să se prezinte la Poliție în caz de accident soldat cu pagube materiale o reprezintă cei care au asigurare CASCO.

Cu alte cuvinte, dacă din accident a rezultat doar avarierea propriei mașini, iar acesta are o asigurare CASCO (denumită și asigurare facultativă a mașinii), nu mai trebuie să facă act de prezență la Poliție.

În cazul în care acesta nu are CASCO, este obligat de lege să se prezinte la sediul Poliției competente, riscând, în caz contrar, amenzi din clasa a II-a de sancțiuni și suspendarea dreptului de a conduce mașina.

Amenzile sunt cuprinse 580 și 725 de lei și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

Lucrurile se complică însă în cazului unui accident în care sunt implicate mai mult de două mașini, din care au rezultat și vătămări corporale. Atunci, șoferii implicați nu trebuie să părăsească locul accidentului, nu trebuie să modifice sau să șteargă urmele accidentului și au obligația de a anunța imediat Poliția.

Ce este CASCO

O poliță CASCO este o asigurare care va protejează propriul vehicul de furt sau de eventualele daune pe care acesta le poate suferi, indiferent dacă sunteți responsabil sau nu de producerea acestora.

Potrivit constatulamiabil.ro În forma ei simplă, o poliță CASCO acoperă următoarele riscuri:

1. Avarii:
-ciocniri, răsturnări, derapări, zgârieri, cădere în prăpastie, cădere în apa, căderea unor corpuri pe autovehicul etc.;
-acțiuni răuvoitoare ale terților (vandalism);
-incendiu, trăsnet, explozie;
-grindină, inundație, cutremur, prăbușire sau alunecare de teren, avalanșe de zăpada.

2. Furt:
-furtul autovehiculului sau al unor părți componente ale acestuia (însoțit de pagubele produse mașinii în urmă furtului sau tentativei de furt – geamuri sparte, încuietori stricate, înlocuirea seturilor de chei, etc.)

Franșiză:
Majoritatea companiilor de asigurări practică un sistem de franșiză pentru polițele CASCO. Această reprezintă partea din despăgubire suportată de asigurat sau, cu alte cuvinte, ceea ce nu despăgubește asiguratorul.

surse: constatulamiabil.ro, avocatnet.ro

”Motorina, moartea întruchipată, care a răpus 100.000 de vieţi!”. Și acesta este doar începutul!... Ce transformare! Cum arată LOGAN-urile făcute special pentru Poliția Română! Atenție pe străzi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x