Antena Căutare

Criza: Fiat isi inchide fabrica din Sicilia

Fiat isi inchide fabrica Termini Imerese din Sicilia, dupa 41 de ani de activitate, unde produce automobile Lancia, din cauza scaderii cererii de automobile in Europa. Este pentru prima oara cand un producator european ia o astfel de masura in tara de origine, din cauza crizei financiare care a lovit in 2008.

Decizia are loc in conditiile in care supracapacitatea de productie din Europa ar putea creste anul viitor cu 41%, la 2,92 milioane de vehicule, potrivit estimarilor companiei de analiza a pietei IHS Automotive.

In urma inchiderii fabricii din Sicilia, capacitatea de productie a Fiat va scadea cu pana la 140.000 de vehicule pe an.

"Sectorul auto mondial sufera de ani de zile de supracapacitate. In Europa, situatia a ajuns in punctul de sufocare", a declarat directorul general al Fiat, Sergio Marchionne.

Seful Fiat a participat vineri, alaturi de directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, si seful Ford Motor in Europa, Stephen Odell, la o reuniune a liderilor companiilor de profil cu reprezentanti ai Comisiei Europene, pentru a discuta perspectivele industriei auto

Cererea de masini in Europa ar putea scadea in 2012 pentru al cincilea an consecutiv, la 12,9 milioane de vehicule, in coborare cu 1% fata de acest an si cu 17% comparativ cu un maxim atins in 2007.

Sursa: Antena3

FOTO! Asiatice sexy la Salonul Auto de la Tokyo... La Tokyo a fost lansat conceptul Subaru Advanced Tourer!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x