Antena Căutare

Cum iti pregatesti rapid masina pe timp de ger. Sfaturi utile pentru soferi

Iarna si-a intrat in drepturi, iar codul galben de ninsoare va invalui intreaga tara. Pentru a nu avea de suferit din cauza zapezii abundente, trebuie sa fiti precauti

Pentru inceput, in masina este obligatoriu sa aveti o lopata pentru zapada, antiderapant, racleta, spray antiinghet, lanturi antiderapante si cabluri de tensiune pentru baterie, baterie ce trebuie verificata periodic.

Este bine sa nu folositi frana de mana atunci cand este foarte frig afara. Puteti avea surpriza neplacuta a inghetarii cablului si a imposibilitatii eliberarii franei de mana, a doua zi, dimineata, cand vreti sa plecati de pe loc.

Inlocuiti lamelele stergatoarelor daca sunt uzate si folositi un lichid special pentru curatarea parbrizului. Cand lasati masina in parcare ridicati stergatoarele pentru a nu ingheta. Mai mult, pentru a fi scutiti de curatatul parbrizului in fiecare dimineata, puteti cumpara o folie protectoare pentru parbriz. Aceasta se poate pune seara, iar dimineata sa fie ridicata.

Pentru motoarele pe benzina nu exista un tip de carburant mai bun pentru perioada rece. Exista totusi un aditiv anti-inghet ce poate fi turnat in rezervor. In schimb, pentru motoarele Diesel, este recomandata motorina de iarna. Pentru o pornire cat mai usoara a motorului este bine sa folosesti un filtru de motorina in stare buna, cat mai nou.

Toyota GT este cea mai buna masina din 2012... Premiile TopGear 2012: Care au fost castigatorii de anul acesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x