Antena Căutare

Dacă ai maşină cu motor DIESEL trebuie să afli asta! Decizia este istorică: oraşele pot interzice autoturismele pe motorină. Milioane de şoferi sunt afectaţi!

Apar din ce în ce mai multe zvonuri cu privire la interzicerea în marile oraşe a maşinilor cu motor diesel. Din păcate, în Germania deja a fost aprobată această lege, 15 milioane de şoferi fiind afectaţi

Apar din ce în ce mai multe zvonuri cu privire la interzicerea în marile oraşe a maşinilor cu motor diesel. Din păcate, în Germania deja a fost aprobată această lege, 15 milioane de şoferi fiind afectaţi

Decizia Curţii Administrative Federale din Leipzig se referă direct la oraşele Stuttgart şi Düsseldorf care au posibilitatea de a aplica restricţii, însă decizia trimite un semnal puternic la nivel naţional unde zeci de oraşe depăşesc limitele autorizate la capitolul emisii poluante.

Un grup de protecţia mediului a dat în judecată autorităţile din Stuttgart şi Duesseldorf pentru nivelul foarte mare de particule poluante din aer, iar instanţe locale au solicitat ca maşinile diesel poluante să fie interzise în oraşe cel puţin în zilele în care nivelul de poluare este foarte ridicat.

Land-urile germane au făcut însă apel împotriva acestor hotărâri, iar acum cea mai înaltă instanţă administrativă federală s-a pronunţat asupra legalităţii hotărârilor.

Autorităţile germane au ajuns la un acord cu marii producători auto, aceştia obligându-se să modifice soft-ul de management al motorului pentru că emisiile să scadă.

Înţelegerea a fost criticată iar asociaţiile pentru protecţia mediului spun că soluţia trebuie să fie una hardware, astfel încât sistemul de evacuare să fie puternic modificat, iar emisiile să fie la orice maşină diesel la nivelul unui model Euro 5 sau Euro 6.

Recomandări pentru a-ți proteja mașina, pe timp de iarnă. Sfaturi utile pentru şoferi: Ce să NU FACI sub nicio formă... Vor mai putea ROMÂNII să cumpere MAȘINI SECOND HAND din străinătate? Ce DECIZIE au luat senatorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x