Antena Căutare

Detroit, 2011: Noul Chevrolet Aveo Sedan, "arma" anti-Logan

Salonul Auto de la Detroit (NAIAS) si-a deschis astazi portile pentru presa de specialitate, iar Chevrolet a profitat de ocazie si a prezentat, in premiera mondiala, varianta "Sedan" a noului Sonic, model ce se va comercializa in Europa sub denumirea Aveo. Cum si Aveo-ul actual se bate in segmentul low-cost cu Dacia Logan, tanjind dupa succesul acesteia, continuarea "razboiului" este o certitudine. Noul Aveo Sedan pluseaza cu o arhitectura dinamica si atent conturata, cu linii inspirate de Chevrolet Cruze, si cu un interior adaptat cerintelor actuale. Specificatiile tehnice si preturile pentru Europa vor fi anuntate in martie, la Salonul Auto de la Geneva.

Caroseria in trei volume (cu portbagaj!) este apreciata mai ales in Europa Centrala si de Est, precum si in tarile din America de Sud. Prin urmare, lansarea Sonic-ului Sedan la Detroit pare cel putin neobisnuita, daca avem in vedere si clasa mica in care se incadreaza noul model.

Cine stie insa, poate criza a zdruncinat conceptul american, potrivit caruia masina nu e buna daca nu e automata si nu intra toata familia pe "bancheta" fata!? Iar pentru a-i tenta putin pe americani, Chevrolet a dispus sub capota lui Sonic Sedan doua motoare pe benzina foarte puternice pentru aceasta clasa: un 1.4 Turbo, de 138 CP, si un 1.8 aspirat, ce dezvolta 135 CP. Evident, cutia de viteze automata nu lipseste (6 trepte), dar este oferita si una manuala.

Nu va faceti vise insa, aceste motorizari nu vor mirosi aerul european. Sau, poate, doar in cazul dezvoltarii unei variante sport!

Pana la prezentarea modelului la Geneva, nu putem presupune decat ca noul Aveo Sedan va beneficia de aceleasi motorizari disponibile si in prezent (1.2 / 85 CP si 1.4 / 100 CP) si sa speram ca in oferta va aparea si un diesel.

GALERIE FOTO! Detroit, 2011: Noul Mercedes C-Klasse... FOTO! Sierra All Terrain HD - truck concept lansat de General Motors...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x