Antena Căutare

Discutiile dintre politisti si soferii opriti in trafic vor fi inregistrate audio-video

Discutiile dintre politisti si soferii opriti in trafic pentru incalcarea regulilor de circulatie vor fi inregistrate audio-video si vor fi folosite ca probe in cazul in care contraventiile sunt contestate in instanta. Sistemele vor fi montate pe zece masini ale Politiei Rutiere aflate pe A1 si DN7, informeaza Mediafax.


"In momentul in care un sofer contravenient este oprit i se va comunica faptul ca abaterea a fost inregistrata, iar discutia intre contravenient si politist este inregistrata audio. Sistemul a fost conceput ca, la momentul la care politistul pune in functiune sistemele luminoase si acustice, automat camera sa intre in functiune si sa ramana in functiune pe tot cursul constatarii abaterii, intocmirii documentatiei si inmanarii documentelor legale catre contravenient. Toata discutia dintre politist si contravenient este memorata intr-un card, care ulterior se descarca intr-un calculator al Politiei Rutiere. Practic, este o extensie de microfon care, ca raza de actiune, inregistreaza pana la 300 de metri", a precizat comisarul sef Lucian Dinita.

El a mai spus ca proiectul vizeaza montarea acestor sisteme pe toate autospecialele Politiei, pana in prezent fiind instalate zece camere pe masinile Politiei Rutiere.

Potrivit unor surse oficiale, un astfel de sistem audio-video costa 4.000 de euro.

"Acest proiect vizeaza in primul rand constatarea abaterilor si eliminarea situatiilor cand contravenientii contesta astfel de abateri in instanta, si, sigur, la momentul respectiv se pune problema daca acea abatere a existat sau nu a existat", a mai declarat seful Politiei Rutiere.

Comisarul sef Lucian Dinita a adaugat ca aceste sisteme au fost montate pe zece autospeciale ale Politiei Rutiere care se afla pe autostrada A1, dar si in judetele care sunt tranzitate de DN7.

"Drumul National 7 are o lungime de aproximativ 655 de kilometri si tranziteaza 12 judete. Pe acest drum national am avut cele mai multe probleme de evenimente rutiere cat si de contestarea abaterilor, in special cele ce vizeaza depasiri, nerespectarea regimului legal de viteza si neacordarea de prioritate", a explicat Lucian Dinita.


Sandu Buglea, country manager la Safety Camera Systems, firma importatoare a sistemelor audio-video, a explicat ca acestea pot inregistra atat in interiorul cat si in exteriorul autovehiculului.

"Este vorba despre un sistem compact inclus in oglinda retrovizoare, care monitorizeaza video in autovehicul si in afara acestuia si care are patru canale audio pentru inregistrarea ambiantei. Marele avantaj al sistemului este ca da posibilitatea politistilor sa aduca probele in instanta", a declarat Sandu Buglea.

Potrivit lui Buglea, autospeciale ale Politiei Putiere care au montate astfel de sisteme audio-video se afla in judetele Arad, Hunedoara, Sibiu, Arges, Dolj si Valcea, dar si in Bucuresti, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti.

sursa: Hotnews

Cayenne a primit un tratament estetic de la Asma Design... Vezi scaunul de masina revolutionar! Memoreaza corpul soferului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x