Antena Căutare

E dezastru pentru proprietarii de mașini DIESEL. Ce se întâmplă în București!

Mașinile diesel creează adevărate polemici în Europa. Astfel, mai multe state europene, printre care şi România, riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană pentru că nu au luat măsuri clare pentru reducerea a poluării în marile orașe.

Presa din Occident atrage atenția asupra faptului că reprezentanții Comisiei Europene ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiţie statele în care se depăşeşte permanent limita de noxe şi particule ultrafine. Din cele nouă state fac parte țări importante precum Germania, Italia, Franța, Marea Britanie dar, surpriză, și România.

Dacă acest lucru se va întâmpla, sancțiunile pe care le vor primi statele ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Cifrele sunt de-a dreptul alarmante, în condițiile în care peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine. Germania este cea mai poluată țară din Europa si a înregistrat 81.160 de decese în anul 2014, potrivit unui raport apărut în 2017.

Top 5 este completat de Italia (79.820 de decese), Marea Britanie (52.240), Polonia (48.690) și Franta (45.840). În Romania, numarul deseselor înregistrate din pricina poluării a fost de 19.947.

RAPORT: Românii au cumpărat cu 20% mai multe maşini noi faţă de 2018, iar reînmatriculările au avut cel mai bun an din i... Raliul Dakar: Etapa a opta la moto şi quad, anulată ca urmare a decesului lui Goncalves...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x