Antena Căutare

Editorial: Masina pe procura vs. inmatricularea in Bulgaria

Toti copiii primesc cadouri de 1 iunie, fie ca au fost cuminti si ascultatori, fie ca au fost mai poznasi si plini de tupeu mioritic. Iar cum adultii sunt niste copii mai mari, nici ei nu ar trebui uitati. Doar felul si pretul "jucariilor" difera. Atentie insa, daca "jucaria" are forma de masina, Guvernul s-a gandit, sub presiunea Comisiei Europene, sa modifice in curand taxa auto, de poluare sau cum vreti s-o numiti, pentru a scapa de caracterul discriminatoriu al acesteia.

Concret, se propune platirea birului la vanzare si pentru masinile inmatriculate deja pana la 1 ianuarie 2007, data aderarii Romaniei la UE. Rezultatul? Blocarea pietei second-hand sau cresterea inmatricularilor in Bulgaria ori, de ce nu, vanzarea masinilor pe procura, fara a se mai schimba proprietarul in acte.

Sigur, daca guvernantii n-ar scapa taxa de discriminare, va trebui sa platim toti oalele sparte. Comisia Europeana ar demara procedura de infrigement pentru taxa de prima inmatriculare si vom ajunge in fata Curtii Europene de Justitie. Si cine plateste? Contribuabilul. Dar aceasta este alta poveste.

Sa vedem insa cum stau lucrurile cu aceasta taxa initiata de Guvernul Tariceanu si hulita dar pastrata cu sfintenie de PDL. Si cum s-ar descurca Mos Craciun in 2011, daca ar fi nevoit sa-si schimbe atelajul si sa plateasca taxa auto pentru renii nascuti inainte de 2007.

Inainte sa plece in periplul anual, Mos Craciun isi stabileste foarte atent traseul, ca sa nu aiba surprize si sa nu ajunga la toata lumea. Anul acesta insa, daca Guvernul Boc va modifica taxa de inmatriculare, cand va introduce Romania in calculator, ii va aparea pe ecran obligativitatea de a achita o taxa de poluare, chiar daca renii si sania sunt second-hand si deja inmatriculati in Romania inainte de 2007.

Ok, isi va spune, probabil, Mos Craciun. Daca trebuie, trebuie. Dactilografiaza omu fisele de inmatriculare, verifica daca renii si sania au reviziile la zi si plateste taxele de numere si talon. Iar ultima vizita o face la „taxe si impozite". Si surpriza! I se comunica ca trebuie sa plateasca mii de euro si pentru renii inmatriculati inainte de 2007. Mai mult, animalele au varste si norme de poluare diferite.

Asa ca „Mosul" se va uita in buzunar, isi va numara banii si va ajunge la urmatoarea concluzie: guvernantilor nu le va mai aduce decat niste trotinete, ecologice si pentru care nu se plateste nici o taxa.

Iar la restul romanilor va veni in mod obisnuit, numai ca va avea renii inmatriculati in Bulgaria, ca e mai ieftin. Sau, cine stie, cumparati pe baza de procura notariala si inmatriculati pe Ministerul Mediului.

Tuning MINI: "The Bulgarian Job"... Pininfarina Coupe - un concept numai bun pentru un Fiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x