Antena Căutare

Euro NCAP: Duster, cea mai nesigura masina testata in 2011

Euro NCAP, organismul european pentru siguranta in trafic, a testat anul trecut 53 de noi modele de pe piata europeana. Dintre acestea, numai 11 au obtinut patru stele de siguranta, iar Dacia Duster a fost singura masina care nu a luat decat trei stele.

Siguranta la volan a devenit esentiala si indispensabila pentru majoritatea constructorilor de masini. Datele furnizate de Euro NCAP sunt dovada, din ce in ce mai multe modele fiind aproape de punctajul maxim.

Aceste note depind insa foarte mult de sistemele de siguranta activa si pasiva imbarcate la bordul masinilor. Iar cum in cazul Daciei Duster, primul SUV romanesc, vorbim despre categoria low-cost, masina testata nu a avut decat ESP, ABS si 4 airbaguri, ceea ce a condus la obtinerea unui scor de numai 29% la capitolul "Safety assist", in timp ce majoritatea modelelor testate in 2011 de Euro NCAP au avut peste 70%. Peugeot-ul 508 si Citroen-ul DS4 au luat chiar 97%.

De asemenea, Duster-ul a luat numai 74% la protectia adultilor, cam la fel cu masinuta de oras electrica Citroen C-Zero (73%) sau Renault-ul Fluence ZE (72%).

Topul celor mai sigure masini pe clase:

-Off-road 4x4: Audi Q3
-Supermini: Chevrolet Aveo
-Masini de familie mici: Ford Focus
-Mini MPV: Mercedes B Class
-Masini de familie mari: Volvo V60

Skoda Citigo va fi disponibil si in varianta cu cinci usi... FOTO! Vezi topul celor mai sigure masini!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x