Antena Căutare

Fiat-Chrysler isi cauta partener de viata

Piata auto europeana marcata de stagnare si supraproductie creaza mari probleme constructorilor. Daca cel de-al doilea producator european PSA Peugeot-Citroen s-a "salvat", unindu-si destinele cu liderul mondial General Motors, nu acelasi lucru se poate spune despre consortiul Fiat-Chrysler, care se afla in cautarea unor posibile aliante.

"Suntem in miscare. Putem fi un partener activ oriunde in lume. Vorbim cu toata lumea", a declarat directorul general al celor doua companii, Sergio Marchionne, adaugand ca "este esential ca situatia din Europa sa fie rezolvata. Dupa ce alianta dintre Peugeot si GM a devenit realitate, sper sa fie rezolvata problema supracapacitatii".

Cum in Europa nu prea exista posibili parteneri, o oportunitate interesanta ar putea-o constitui o alianta cu Suzuki, constructorul japonez care colaboreaza de mult timp cu Fiat, unul dintre "rezultate" fiind duetul Fiat Sedici/Suzuki SX4, sau cu Mazda. Marchionne nu a confirmat nici un zvon, dar a estimat ca "exista multe oportunitati, inclusiv asocierea cu ambele companii japoneze".

In 2011, productia de automobile din Uniunea Europeana a crescut cu 2,7% dar pentru 2012 Fiat anticipeaza un an relativ dificil pentru Europa, fiind probabil un declin al volumului productiei.

Foto: automobilemag.com

Moody's a retrogradat ratingul PSA Peugeot-Citroen la nivelul Ba1, categoria "junk"... Prima imagine cu electricul Hyundai i-oniq...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x