Antena Căutare

În atenția șoferilor. Procedura schimbării permiselor auto care expiră în perioadă următoare, făcută publică

Șoferii ai căror permise de conducere vor expira în perioada stării de urgenţă nu trebuie să le schimbe. Documentel vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României până la încetarea acestei situaţii.

În atenția șoferilor. Procedura schimbării permiselor auto care expiră în perioadă următoare, făcută publică
Permise expirate în perioada stării de urgență. Cum se procedează? | Inquam Photos / George Calin

Conform unui comunicat de presă transmis de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, este vorba despre permisele de conducere, autorizaţiile de circulaţie provizorie, precum şi dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare şi permiselor de conducere.

Citește și:

Lovitură pentru cei care ajung în șomaj tehnic. Care va fi salariul maxim pe care îl vor primi în mână

90 de zile la dispoziție, de la data încetării stării de urgență, pentru cererea de schimbare

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă - conform dispoziţiilor din Ordonanţa Militară nr. 3.

Aceleaşi reglementări se vor aplica şi documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare, examinare, preschimbare permis de conducere (certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată - fişa medicală, dosar şcolarizare) care vor expira pe perioada stării de urgenţă.

Prin decretul preşedintelui României nr. 195 din data de 16 martie privind instituirea stării de urgenţă, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă.

CNAIR: Lucrările de reparaţii de pe A2 se vor face şi în zilele de 1, 2 şi 3 mai 2020... CNAIR: Valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x