Antena Căutare

Începe sezonul amenzilor! Ce sume trebuie să scoată din buzunar șoferii care nu folosesc cauciucurile corespunzătoare

România este una dintre puținele țări care își obligă cetățenii să schimbe anvelopele în funcție de sezon, în caz contrar românii sunt amendați de către autorități. „Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare pe 1 noiembrie 2011.

Începe sezonul amenzilor! Ce sume trebuie să scoată din buzunar șoferii care nu folosesc cauciucurile corespunzătoare
Amenzi pentru șoferii care nu și-au schimbat cauciucurile !

Şoferii care nu își dotează autovehiculele cu pneuri de iarnă şi vor circula pe drumuri cu polei, gheaţă sau zăpadă riscă amenzi cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 lei. În plus, aceștia pot fi penalizaţi cu un număr de puncte amendă, dar pot rămâne și fără certificatul de înmatriculare.

„Iarna și-a făcut deja simțită prezența în unele părți ale țării. Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei. Pentru a face o alegere cât mai corectă în momentul în care vorbim despre acest gen de cauciucuri, vă prezentăm un ghid despre anvelopele de iarna și cât de multă siguranță ne oferă pe un carosabil alunecos”, se arată într-un comunicat ale Poliției Române.

Noul model de la Tesla atrage tot mai mult atenția! Poliția din Dubai va cumpăra modelul Cybertruck... Schimbare fără precedent pentru șoferi! Cei car vor să cumpere mașini la mâna a doua vor fi ajutați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x