Antena Căutare

Instrumente care nu pot lipsi în niciun atelier mecanic bun

În general, un atelier mecanic are un set foarte variat de instrumente mecanice, dar cu cât există mai multe instrumente, cu atât mcanicii auto își pot desfășura activitatea mai bine.

În general, un atelier mecanic are un set foarte variat de instrumente mecanice, dar cu cât există mai multe instrumente, cu atât mcanicii auto își pot desfășura activitatea mai bine.

În plus, într-un atelier mecanic, este foarte important să existe mecanici bine pregătiți, dar și instrumente de cea mai bună calitate pentru ca rezultatele să fie pe măsură.

Legătura strânsă dintre mecanicii auto și instrumentele folosite va face munca în atelierul mecanic de calitate și eficientă.

Uneltele mecanice pot fi clasificate în mai multe moduri, se poate vorbi despre unelte de mână, unelte pneumatice sau hidraulice, elevatoare, unelte de diagnosticare. Dar se poate vorbi și despre unelte de tăiere, instrumente de măsurat etc.

Pentru a înțelege mai bine ce fel de instrumente se folosesc într-un atelier mecanic, vom împărți instrumentele în două categorii: instrumente mecanice manuale și instrumentele mecanice non-manuale:

Unelte mecanice manuale. Sunt cele care atunci când se folosesc se recurge la forța musculară umană. Am putea include în această secțiune șurubelnițe, ciocane, cheie pentru țevi etc.

Instrumente mecanice non-manuale. Sunt cele care folosesc o sursă de alimentare externă pentru utilizare. În această categorie pot fi incluse, de exemplu, șurubelnițe pneumatice sau electrice, compresor, strung sau freză.

În cele ce urmează, vă vom prezenta o listă cu câteva dintre instrumentele mecanice de care fiecare atelier mecanic bun are nevoie pentru a-și desfășura activitatea în mod corespunzător. Este adevărat, uneori, improvizăm cu toții, dar pentru a presta servicii de calitate și pentru a economisi timp (pe lângă evitarea accidentelor) este bine să se folosească instrumentele potrivite.

Instrumente mecanice non-manuale:

Strung: utilizat pentru construcția pieselor, sub formă de conuri, cilindri etc.

Freză: este utilizată pentru a construi părți cu care pot fi făcute fante, mulaje, unelte etc.

Cricuri hidraulice: ridică elemente grele. De asemenea, servește pentru restaurarea anumitor elemente auto.

Burghie: funcția lor este de a perfora. Acestea sunt de obicei folosite pentru a repara motoare sau plăci.

Voltmetru: utilizat pentru controlul tensiunii și pentru rezolvarea problemelor legate de diagnosticarea componentelor electrice ale vehiculului. O altă funcție este de a verifica bateria și de a detecta dacă un cablu este rupt sau există o conexiune necorespunzătoare.

Elevatoare: utilizate pentru ridicarea vehiculului și repararea acestuia.Există diferite tipuri de elevatoare, de la cel cu o singură coloană, la un elavator 2 coloane, patru sau chiar în format foarfece. Ele sunt de obicei electrice sau hidraulice. De asemenea, trebuie reținut că un elevator auto sau un elavator vulcanizare de calitate niciodată nu trebuie să lipsească dintr-un atelier mecanic.

Instrumente mecanice manuale:

Menghină: este fixată pe masa de lucru. Funcția sa este de a susține piesele care sunt manipulate.

Clește: Există multe tipuri diferite de clești. Cele tipice sunt cele cu vârf plat, rotunde și universale.

Cheie engleză fixă: foarte rezistentă, dar aveți nevoie de mai multe, deoarece există de diferite dimensiuni (în mm și inci).

Cheie striată. O cheie excelentă deoarece, având o aderență mai bună, permite exercitarea unei forțe mai mari, este de asemenea fixă astfel încât trebuie să fie de mai multe măsuri diferite. Unghiul de aplicare a forței este mai mic decât în cazul celei precedente.

Cheie combinată: O combinație a celor două chei anterioare, foarte practică. De asemenea, sunt necesare mai multe astfel de chei în atelier.

Cheie reglabilă. Foarte versatilă și practică, permite diverse unghiuri de aplicare a forței, este reglabilă astfel încât aceasta este utilă pentru măsuri diferite. Dimensiunea este uneori o problemă, deoarece acestea sunt foarte mari sau foarte mici. Acest lucru depinde de măsura maximă atinsă.

Cheie hexagonală. Aceasta este întotdeauna necesară pentru reglare, mai ales în părțile care necesită precizie. Multe motoare, uși și părți detașabile includ acest tip de șurub, deci este necesar să o aveți la îndemână.

Cheie în cruce: Indispensabil pentru orice mecanic, servește pentru a scoate roțile. Dimensiunile lor standard sunt: ​​(17 MM = 11/16) (19 MM = 3/4) (21 MM = 13/16) (23 MM = 7 / 8).

Calibru: face măsurători relativ mici, de la centimetri până la fracțiuni de milimetri.

Ciocan: folosit pentru a lovi, în acest fel o forță este transmisă unui alt element sau unealtă. Ciocanul servește și pentru modificarea formei anumitor materiale.

Așa cum am spus la început, instrumentele unui atelier sunt foarte variate. Prin urmare, există multe alte instrumente care pot fi adăugate la lista precedentă. Voi pe care le-ați adăuga?

Se văd primele semne! Au început lucrările la bucata de autostradă dintre Pitești și Sibiu... Două mașini Tesla de 160.000 de euro, reținute la frontiera din Giurgiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x