Antena Căutare

Intesa Sanpaolo a aprobat un împrumut de 6,3 miliarde de euro pentru Fiat Chrysler, care este condiţionat de o garanţie a statului

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, a aprobat marţi un împrumut de 6,3 miliarde de euro destinat producătorului auto italo-american Fiat Chrysler, care este condiţionat de obţinerea unei garanţii din partea statului, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Reuters.

Sursa a spus că boardul Intesa a aprobat împrumutul ţinând cont de rolul major al finanţării pentru întreaga industrie auto italiană.

Garanţia de stat pe care o solicită Fiat Chrysler (FCA) va acoperi 80% dn suma împrumutată, a adăugat sursa.

La începutul acestei luni, FCA a anunţat că divizia sa italiană discută cu guvernul italian şi cu Intesa Sanpaolo obţinerea unui împrumut în valoare de 6,3 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pentru a susţine operaţiunile companiei în Italia şi întreaga industrie auto, în urma crizei provocate de coronavirus.

Industria auto italiană are peste 400.000 de angajaţi şi reprezintă circa 6% din PIB-ul Italiei.

Aprobarea împrumutului va intra în vigoare atunci când FCA finalizează procesul de aplicare cu agenţia de creditare a exporturilor SCE, prin intermediul căreia statul italian va acorda garanţia, şi obţine aprobarea finală de la Trezorerie, a mai spus sursa.

FCA a refuzat să comenteze.

O a doua sursă a declarat că una dintre opţiunile analizate a fost ca Intesa să sindicalizeze împrumutul într-o etapă ulterioară, către un grup de bănci.

Împrumutul ar face parte printr-un program de credite bancare de 400 de miliarde de euro, pe care Italia le pune la dispoziţie pentru susţinerea economiei în contextul crizei coronavirusului. Pentru a se califica, companiile trebuie să accepte să suspende plata dividendelor.

FCA a anulat plata dividendelor planificate pentru 2019.

Sursa : news.ro

Se schimbă modalitatea de emitere a Asigurării Carte Verde, pe care o primești cu RCA-ul. Ce se întâmplă cu polițele înc... Se reiau probele teoretice și cele de traseu, pentru obținerea permisului de conducere, dar nu pentru toată lumea! Cine ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x